Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Titus Corlățean ref. protecția drepturilor persoanelor aparținând minorităților religioase
02.05.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 28 aprilie 2017, Titus Corlățean, președintele Delegației române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, desfășurată la Strasbourg, în perioada 24-28 aprilie 2017, a luat cuvântul pe marginea raportului cu tema: “Protecția drepturilor părinților și copiilor aparținând minorităților religioase”, potrivit unui comunicat al Senatului.

Oficialul român a precizat că, dincolo de aspectele ideologice ale libertății de religie, care pot determina interpretări subiective din partea grupurilor politice parlamentare ale Adunării asupra acestui concept, este necesară o raportare la repere obiective importante, cum ar fi: rezoluțiile anterioare ale Adunării Parlamentare, Convenția europeană a drepturilor omului și jurisprundența relevantă a Curții Europene a Drepturilor Omului. Acestea menționează libertatea de gândire, de conștiință și de religie, precum și dreptul părinților de a-și educa propriii copii conform convingerilor lor, inclusiv religioase, ca drepturi fundamentale consacrate între altele de art. 9 al Convenției Europene a Drepturilor Omului și de Constituțiile naționale.

Totodată, acesta a arătat că, pentru diaspora românească, în special pentru comunitățile numeroase din Italia, Spania, Marea Britanie și Germania, exercitarea libertății religioase, inclusiv în cadrul raporturilor în familie, constituie un element de natură spirituală care a contribuit la păstrarea identității culturale naționale în străinătate.

În România, respectarea libertății de religie nu aduce atingere principiului laicității, care este acceptat la nivel european și consacră separarea dintre Stat și Biserică, Constituția României menționând acest principiu și  autonomia cultelor.

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.