Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Cornel Popa: Dacă nu ai avut cunoștințe, de ce ai semnat?

08.05.2017 | Andreea LUPU
Abonare newsletter

Av. Cornel Popa, Partner ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Leziunea în contractele de afaceri, ediția 130, organizată de Societatea de Științe Juridice, la obstacolele care ar putea apărea în cazul intentării unei acțiuni pentru leziune.

Cornel Popa„Mă gândesc că recursul la leziune în cazul unei acțiuni în justiție s-ar putea să fie destul de puțin tentant pentru un reclamant sau un potențial reclamant. Sunt obstacole practice, trebuie să dovedești că nu prea te-ai priceput, în primul rând, ceea ce deja este o chestiune relativ incomodă. Dacă nu ai avut cunoștințe, de ce ai semnat? – este întrebarea legitimă care se pune. A fost în stare de nevoie. În fine, aici pot fi discuții dacă vorbim de stare de nevoie și ne gândim în primul rând la nevoi financiare, probabil, aici va trebui văzut cum se corelează această idee cu Legea insolvenței. Pentru că starea de nevoie se duce așa, ușor, ușor, într-o stare de insolvență, dar sunt și în Legea insolvenței unele prevederi cu privire la anularea unor contracte dezechilibrate care, pe de o parte, sunt mai generoase decât din Codul civil, pentru că se vorbește acolo despre prestații care trec, în mod vădit, prestația primită. Pe de altă parte, sunt mai restrictive, că există un termen de șase luni și, în fine, premisa aplicării este oricum intrarea în insolvență care, în general, nu este neapărat cel mai plăcut lucru care se poate întâmpla, deși pentru unii este o binecuvântare.”

Andreea Lupu

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week