Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Cornel Popa: Dacă nu ai avut cunoștințe, de ce ai semnat?
08.05.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Drept civil, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Cornel Popa, Partner ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Leziunea în contractele de afaceri, ediția 130, organizată de Societatea de Științe Juridice, la obstacolele care ar putea apărea în cazul intentării unei acțiuni pentru leziune.

Cornel Popa„Mă gândesc că recursul la leziune în cazul unei acțiuni în justiție s-ar putea să fie destul de puțin tentant pentru un reclamant sau un potențial reclamant. Sunt obstacole practice, trebuie să dovedești că nu prea te-ai priceput, în primul rând, ceea ce deja este o chestiune relativ incomodă. Dacă nu ai avut cunoștințe, de ce ai semnat? – este întrebarea legitimă care se pune. A fost în stare de nevoie. În fine, aici pot fi discuții dacă vorbim de stare de nevoie și ne gândim în primul rând la nevoi financiare, probabil, aici va trebui văzut cum se corelează această idee cu Legea insolvenței. Pentru că starea de nevoie se duce așa, ușor, ușor, într-o stare de insolvență, dar sunt și în Legea insolvenței unele prevederi cu privire la anularea unor contracte dezechilibrate care, pe de o parte, sunt mai generoase decât din Codul civil, pentru că se vorbește acolo despre prestații care trec, în mod vădit, prestația primită. Pe de altă parte, sunt mai restrictive, că există un termen de șase luni și, în fine, premisa aplicării este oricum intrarea în insolvență care, în general, nu este neapărat cel mai plăcut lucru care se poate întâmpla, deși pentru unii este o binecuvântare.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti