Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

ARTMARK. Suprarealism vs. Imagini ale sacrului. LIVE@JURIDICE / 4 mai 2017, 19.30, 20.00
29.04.2017 | Valeria BĂLĂNEL

Secţiuni: Content, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Primele licitații ARTMARK din luna mai vă propun un mixt de picturi suprarealiste, icoane vechi, obiecte decult și cărți rare.

Licitația unei colecții suprarealiste (Guttman, Perahim, Ackerman) din  4 mai, ora19.30 provoacă prin imagini ce vizează subconștientul și lumea visului. Angrenați încă de la început în“revoluția” dadaistă și în schimbările de paradigmă din prima parte a secolului XX, artiștii români auadoptat cu entuziasm curentele înnoitoare ale avangardei. Din licitație fac parte operele a treireprezentanți de seamă ai curentului suprarealist: Jules Perahim, Paul Ackerman și Harry Guttman.

Licitația „Imagini ale Sacrului” din 4 mai, ora 20.00 cuprinde o selecție de icoane,obiecte de cult și cărți rare. Dialog sau monolog, în căutarea sacrului, oamenii și-au înconjurat existențacu multiple imagini și forme de reprezentare care să intermedieze pentru ei dincolo de lumea profană.Fie că este vorba de o “Tora” sau de o psaltire coptă, de un monumental “Corpus Christi” din bronz sau,dimpotrivă, de o umilă icoană pe lemn, toate ne amintesc de această perpetuă căutare și “întruchipare”a divinului.

Licitațiile vor avea loc la Palatul Cesianu-Racoviţă, str. C. A. Rosetti, nr. 5.

:: Participare online

Valeria Bălănel

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti