Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Mihai Anghel: Transpunând spețele în dreptul românesc, temeiul pentru concediere ar fi disciplinar
09.05.2017 | Laura-Cristina DUMITRU

Secţiuni: Content, Dreptul muncii, Dreptul Uniunii Europene, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Mihai Anghel, Managing Associate ȚUCA, ZBÂRCEA & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Liber la ROI. Semne filosofice la locul de muncă . CJUE C-15715 și C – 188/15, ediția 131, organizată de Societatea de Științe Juridice, la modalitatea în care speța poate fi transpusă în dreptul românesc și posibila interpretare a acesteia.

Mihai Anghel: „Curtea se limitează la a spune: ”domnule, interesele angajatorului de a avea o abordare neutră în ceea ce privește clienții săi este suficientă ca să justifice o discriminare indirectă.”, lucru care cumva, indirect, este recunoscut de Curte. Legitim, dacă ne referim la definiția din dicționar, este cumva sinonim cu legal sau cu legea, acesta este primul sens dat de dicționarul românesc. Dicționarele britanice definesc „legitim” ca fiind according to the law sau lawfull. Din perspectiva aceasta, eu aș fi simțit nevoia ca o limitare a dreptului fundamental la manifestarea religiei să se bazeze pe mai mult decât o simplă afirmație: că o anumită politică internă este legitimă sau nu. Aș fi simțit nevoia să se recurgă la o prevedere legală.”

Laura-Cristina Dumitru

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti