Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Mihai Anghel: Transpunând spețele în dreptul românesc, temeiul pentru concediere ar fi disciplinar


9 mai 2017 | Laura-Cristina DUMITRU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Av. Mihai Anghel, Managing Associate ȚUCA, ZBÂRCEA & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Liber la ROI. Semne filosofice la locul de muncă . CJUE C-15715 și C – 188/15, ediția 131, organizată de Societatea de Științe Juridice, la modalitatea în care speța poate fi transpusă în dreptul românesc și posibila interpretare a acesteia.

Mihai Anghel: „Curtea se limitează la a spune: ”domnule, interesele angajatorului de a avea o abordare neutră în ceea ce privește clienții săi este suficientă ca să justifice o discriminare indirectă.”, lucru care cumva, indirect, este recunoscut de Curte. Legitim, dacă ne referim la definiția din dicționar, este cumva sinonim cu legal sau cu legea, acesta este primul sens dat de dicționarul românesc. Dicționarele britanice definesc „legitim” ca fiind according to the law sau lawfull. Din perspectiva aceasta, eu aș fi simțit nevoia ca o limitare a dreptului fundamental la manifestarea religiei să se bazeze pe mai mult decât o simplă afirmație: că o anumită politică internă este legitimă sau nu. Aș fi simțit nevoia să se recurgă la o prevedere legală.”

Laura-Cristina Dumitru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică