Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Laurențiu Petre: Regulamentul intern trebuie să cuprindă reguli privind respectarea principiului nediscriminării

12.05.2017 | Laura-Cristina DUMITRU
Newsletter
Instagram
Facebook

Av. Laurențiu Petre, Partener SĂVESCU & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Liber la ROI. Semne filosofice la locul de muncă. CJUE C-15715 și C-188/15, ediția 131, organizată de Societatea de Științe Juridice, la prevederile Codului muncii privind discriminarea.

Laurențiu Petre: „Noi avem în Codul Muncii, art. 242 lit. b care stabilește expres ca necesitate, ca și condiție că Regulamentul intern trebuie, deci, nu poate, nu cutume, trebuie să cuprindă reguli privind respectarea principiului nediscriminării și al înlăturării oricărei forme de încălcare a demnității. Prin urmare, la noi, în România, angajatorul trebuie să elaboreze această politică despre care se face vorbire în speța belgiană și pe care Curtea o trasează judecătorului național să stabilească dacă există o politică generală și nediferențiată la nivelul societății de interzicere a purtării respectivelor semne.”

Laura-Cristina Dumitru

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate