Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Laurențiu Petre: Regulamentul intern trebuie să cuprindă reguli privind respectarea principiului nediscriminării
12.05.2017 | Laura-Cristina DUMITRU

Secţiuni: Content, Dreptul muncii, Dreptul Uniunii Europene, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Laurențiu Petre, Partener SĂVESCU & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Liber la ROI. Semne filosofice la locul de muncă. CJUE C-15715 și C-188/15, ediția 131, organizată de Societatea de Științe Juridice, la prevederile Codului muncii privind discriminarea.

Laurențiu Petre: „Noi avem în Codul Muncii, art. 242 lit. b care stabilește expres ca necesitate, ca și condiție că Regulamentul intern trebuie, deci, nu poate, nu cutume, trebuie să cuprindă reguli privind respectarea principiului nediscriminării și al înlăturării oricărei forme de încălcare a demnității. Prin urmare, la noi, în România, angajatorul trebuie să elaboreze această politică despre care se face vorbire în speța belgiană și pe care Curtea o trasează judecătorului național să stabilească dacă există o politică generală și nediferențiată la nivelul societății de interzicere a purtării respectivelor semne.”

Laura-Cristina Dumitru

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti