Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Marius Petroiu: Atunci când există angajați care intră în contact cu clienții să fie instituită această politică de neutralitate
14.05.2017 | Laura-Cristina DUMITRU

Secţiuni: Content, Dreptul muncii, Dreptul Uniunii Europene, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. dr. Marius Petroiu, Senior Associate CMS CAMERON MCKENNA, s-a referit, în cadrul dezbaterii Liber la ROI. Semne filosofice la locul de muncă. CJUE C-17515 și C-188/15, ediția 131, organizată de Societatea de Științe Juridice, la criteriile obiective după care sunt interpretate deciziile celor două firme.

Marius Petroiu: „Cele două criterii obiective sunt: existența unui obiectiv legitim și la acest test Curtea a răspuns că da, a existat un obiectiv legitim și anume: dorința angajatorului de a afișa față de clienți o imagine de neutralitate cu privire la cele trei aspecte de natură politică, filosofică sau religioasă, dar, atenție, atunci când angajatorul implica lucrători care trebuiau să intre în contact cu clienții. Respectiv cel de-al doilea criteriu obiectiv a fost cel legat de mijloacele prin care această așa-zisă discriminare permisă pot fi realizate și cele două mijloace trebuiau să fie: adecvate și, în același timp trebuiau să fie, necesare. Curtea a răspuns că mijloacele au fost adecvate întrucât a fost introdusă o normă în regulamentul intern și, în același timp, mijloacele au fost necesare, întrucât da, a apreciat Curtea, e necesar ca atunci când există angajați care intră în contact cu clienții să fie instituită această politică de neutralitate printr-un document al societății disponibil oricărui angajat și anume: regulamentul intern.”

Laura-Cristina Dumitru

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti