Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Ziua internațională a jazz-ului
30.04.2020 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua internațională a jazz-ului este marcată, anual, la data de 30 aprilie.

Din cauza pandemiei COVID-19 în curs de desfășurare, cea de-a noua sărbătoare a Zilei Internaționale a Jazz-ului la nivel mondial va trece la un format virtual pentru 2020, în loc să aibă loc, așa cum a fost planificat anterior, în Cape Town, Africa de Sud și alte locații din întreaga lume, pe 30 aprilie.

Ziua Internațională a Jazzului 2020 va avea loc online și va fi găzduită de Herbie Hancock. Piesa centrală a zilei va fi un concert global virtual, cu artiști de pe tot globul, transmis în direct pe jazzday.com. Concertul va începe la ora 15:00 ora estică a SUA (ora 19:00 UTC) și va prezenta spectacole de Marcus Miller, Lang Lang, Charlie Puth, Cécile McLorin Salvant, John McLaughlin, Dianne Reeves, Dee Dee Bridgewater, Sibongile Khumalo, Alune Wade, John Beasley, Ben Williams, Lizz Wright, John Scofield, Igor Butman, Evgeny Pobozhiy, Youn Sun Nah, A Bu, Jane Monheit și Joey DeFrancesco, printre altele.

În cadrul concertului global virtual, vor exista o serie gratuită de masterclassuri educaționale, activități și discuții pentru copii prin conferință web cu educatori renumiți și artiști de jazz, transmise în direct prin jazzday.com.

Programul va include, de asemenea, un panou găzduit de Nate Chinen, directorul conținutului editorial pentru WBGO și contribuabil șef de jazz la NPR Music, abordând cum Ziua Internațională a Jazzului și arta în general pot fi un răspuns relevant la izolarea socială precipitată de actuala criza de sănătate publică. Panoul va avea parte de artiști participanți la Grammy, inclusiv basistul și compozitorul Marcus Miller și legendarul solist vocal sud-african Sibongile Khumalo. Un public în direct va putea trimite întrebări pe tot parcursul sesiunii. NPR va găzdui un flux live al activităților virtuale ale Zilei Internaționale de Jazz.

Ziua internațională a jazz-ului nu ar fi posibilă fără miile de organizatori independenți din întreaga lume care ajută cu încredere să aducă mesajul acestei muzici unice în comunitățile lor în fiecare an pe 30 aprilie.

UNESCO și Institutul de Jazz Herbie Hancock au emis un apel pentru ca acești organizatori, artiști și fani din întreaga lume să creeze mesaje video, înregistrări audio și alte expresii de participare pentru a arăta solidaritatea cu toți cei afectați de pandemie. Trimiterile vor fi prezentate ca parte a sărbătorilor virtuale de o zi pe jazzday.com. Criteriile de trimitere sunt disponibile pe jazzday.com/participate.

Herbie Hancock, ambasadorul Goodwill UNESCO pentru dialog intercultural și copreședinte al Zilei Jazz-ului Internațional, a declarat: „Sunt vremuri inedite pentru cetățenii lumii și suntem foarte recunoscători pentru sprijinul, înțelegerea și parteneriatul comunității noastre de Jazz Day. Înarmați cu optimism, răbdare și har, vom acționa prin aceste provocări ca familii, comunități, țări și ca lume solidă. Acum, mai mult decât oricând, să ne unim și să răspândim etica mișcării globale a Zilei de Jazz de-a lungul planetei și să folosim această ocazie de aur pentru ca omenirea să se reconecteze, mai ales în mijlocul acestei izolare și a incertitudinii.”

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

30 aprilie 2019: Ziua internațională a jazz-ului este marcată, anual, la data de 30 aprilie.

Ediția din 2019 a Zilei internaționale  jazz-ului este lansată în Australia și sărbătorită în peste 190 de țări din întreaga lume.

30 aprilie 2018: Ziua internațională a jazz-ului (International Jazz Day) este marcată, anual, la data de 30 aprilie.

Sankt Petersburg găzduișete în acest an evenimente muzical de jazz, la nivel mondial: va avea loc un concert extraordinar „All-star” la „Mariinsky Theatre”, eveniment care va fi difuzat în direct în întreaga lume. potrivit jazzyday.com.

Cluj-Napoca va transmite live în această seară, începând cu ora 18.00, la Cinema Victoria, concertul de la Sankt Petersburg, potrivit clujlife.com.

Sâmbătă, 5 mai 2018, la Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești vor avea loc concerte dedicate acestei zile, potrivit ove.ro.

Audrey Azoulay, directorul general al UNESCO: „Aceasta este o zi pentru a onora jazzul și moștenirea sa lungă, precum și pentru a recunoaște puterea acestei muzici pentru a aduce oamenii împreună.”

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

30 aprilie 2017: Ziua internațională a jazz-ului (International Jazz Day) este aniversată anual la 30 aprilie, de peste 190 de țări cu scopul de a evidenţia rolul diplomatic al jazz-ului, de a uni oamenii şi de a promova înclinaţiile culturale din toate colţurile lumii. .

Prima ediție a acestei zile a fost marcată de UNESCO și Institutul de Jazz Thelonious Monk, în 2012, prin organizarea a trei concerte, susținute la Paris, la sediul mondial al UNESCO, la „Congo Square” din New Orleans și la Sala Adunării Generale a ONU de la New York.

La următoarele ediții, în fiecare an, concertul „All-Star Global” a reunit artiști ai jazzului de pe tot mapamondul, promovând dialogul între culturi și diversitatea, libertatea de exprimare și respectul față de drepturile omului.

În 2017, concertul va avea loc în capitala Cubei, Havana, la „Gran Teatro de la Habana Alicia Alonso” și va fi difuzat în direct de UNESCO.

În 2016, evenimentul a fost găzduit, la Casa Albă, de către președintele SUA Barack Obama și de soția acestuia, Michelle Obama, iar printre cei care au concertat s-au numărat: Herbie Hancock, Sting, Aretha Franklin, Trombone Shorty, Diana Krall, Al Jarreau, Hugh Masekela, Buddy Guy, Chick Corea, Wayne Shorter, Pat Metheny, Joey Alexander etc.

Ziua internațională a jazz-ului va fi celebrată și în numeroase orașe din România prin organizarea de întruniri, concerte și festivaluri.

Dintre artiști ai jazz-ului românesc amintim pe Richard Oschanitky, Johnny Răducanu, Aura Urziceanu, Arthur Balogh, Lucian Ban, Liviu Butoi, Garbis Dedeian, Damian Drăghici, Vlaicu Golcea, Eugen Gondi, Imre Alexandru, Mihai Iordache, Alex Man, Elena Mindru, Pedro Negrescu, Anca Parghel, Sorin Romanescu, Mircea Tiberian, Harry Tavitian, Paul Weiner.

Web-site-urile oficiale ale campaniei sunt: un.org/jazzday și unesco.org/jazz-day.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București

Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.