Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Ziua internațională a jazz-ului
30.04.2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

30 aprilie 2019: Ziua internațională a jazz-ului este marcată, anual, la data de 30 aprilie.

Ediția din 2019 a Zilei internaționale  jazz-ului este lansată în Australia și sărbătorită în peste 190 de țări din întreaga lume.

30 aprilie 2018: Ziua internațională a jazz-ului (International Jazz Day) este marcată, anual, la data de 30 aprilie.

Sankt Petersburg găzduișete în acest an evenimente muzical de jazz, la nivel mondial: va avea loc un concert extraordinar „All-star” la „Mariinsky Theatre”, eveniment care va fi difuzat în direct în întreaga lume. potrivit jazzyday.com.

Cluj-Napoca va transmite live în această seară, începând cu ora 18.00, la Cinema Victoria, concertul de la Sankt Petersburg, potrivit clujlife.com.

Sâmbătă, 5 mai 2018, la Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești vor avea loc concerte dedicate acestei zile, potrivit ove.ro.

Audrey Azoulay, directorul general al UNESCO: „Aceasta este o zi pentru a onora jazzul și moștenirea sa lungă, precum și pentru a recunoaște puterea acestei muzici pentru a aduce oamenii împreună.”

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

30 aprilie 2017: Ziua internațională a jazz-ului (International Jazz Day) este aniversată anual la 30 aprilie, de peste 190 de țări cu scopul de a evidenţia rolul diplomatic al jazz-ului, de a uni oamenii şi de a promova înclinaţiile culturale din toate colţurile lumii. .

Prima ediție a acestei zile a fost marcată de UNESCO și Institutul de Jazz Thelonious Monk, în 2012, prin organizarea a trei concerte, susținute la Paris, la sediul mondial al UNESCO, la „Congo Square” din New Orleans și la Sala Adunării Generale a ONU de la New York.

La următoarele ediții, în fiecare an, concertul „All-Star Global” a reunit artiști ai jazzului de pe tot mapamondul, promovând dialogul între culturi și diversitatea, libertatea de exprimare și respectul față de drepturile omului.

În 2017, concertul va avea loc în capitala Cubei, Havana, la „Gran Teatro de la Habana Alicia Alonso” și va fi difuzat în direct de UNESCO.

În 2016, evenimentul a fost găzduit, la Casa Albă, de către președintele SUA Barack Obama și de soția acestuia, Michelle Obama, iar printre cei care au concertat s-au numărat: Herbie Hancock, Sting, Aretha Franklin, Trombone Shorty, Diana Krall, Al Jarreau, Hugh Masekela, Buddy Guy, Chick Corea, Wayne Shorter, Pat Metheny, Joey Alexander etc.

Ziua internațională a jazz-ului va fi celebrată și în numeroase orașe din România prin organizarea de întruniri, concerte și festivaluri.

Dintre artiști ai jazz-ului românesc amintim pe Richard Oschanitky, Johnny Răducanu, Aura Urziceanu, Arthur Balogh, Lucian Ban, Liviu Butoi, Garbis Dedeian, Damian Drăghici, Vlaicu Golcea, Eugen Gondi, Imre Alexandru, Mihai Iordache, Alex Man, Elena Mindru, Pedro Negrescu, Anca Parghel, Sorin Romanescu, Mircea Tiberian, Harry Tavitian, Paul Weiner.

Web-site-urile oficiale ale campaniei sunt: un.org/jazzday și unesco.org/jazz-day.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate