TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Cătălin Micu: Regulamentul intern – o formă prin care angajatorul educă angajații
17.05.2017 | Andreea LUPU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Av. Cătălin Micu, Managing Associate ZAMFIRESCU RACOȚI & PARTNERS, s-a referit, în cadrul dezbaterii Liber la ROI. Semne filosofice la locul de muncă. CJUE C-15715 și C-188/15ediția 131, organizată de Societatea de Științe Juridice, la regulamentul intern privit ca un act educațional.

Cătălin Micu„Într-una dintre spețele din fața Curții de Apel București, în practică, referitor la regulament intern, în considerente s-a susținut de către judecător faptul că actele de reglementare internă pe care își baza sancțiunea disciplinară respectivul angajator, contestată în fața instanței, judecătorul spunea că actele acestea de reglementare internă, regulamentul intern în speță, sunt o formă prin care angajatorul educă angajații, stabilindu-le niște drepturi și niște obligații de conviețuire în cadrul entității, practic ajungi să faci o educație aplicabilă la acele 8h cât stai tu la birou, trebuie să te supui și în așa fel se ajunge la un act educațional, să-i spunem, lato sensu.”

Andreea Lupu

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate