Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare

Educație juridică în luna aprilie


1 mai 2017 | Lucian CHECHERIŢĂ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Lucian Checheriță

Lucian Checheriță

În luna aprilie 2017 au avut loc mai multe activități privind educația juridică pentru elevii din România.

1.04.2017: Judecătorul dr. Cristi Danileț a ținut o lecție de educație juridică la Oradea pentru elevii de liceu din Oradea și Beiuș. Întâlnirea a fost organizată de Consiliul Elevilor Bihor, printr-un proiect susținut de Fundația Comunitară Oradea, în cadrul proiectului „Antrenăm vocea tinerilor”. Evenimentul a fost relatat de Digi24.

5.04.2017: Cristian Gîndac și Mihai Mureșan, studenți în anul IV la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, Facultatea de Drept Cluj-Napoca, au susținut câte o lecție de educație juridică la elevii de la clasa a XII-a Liceul „Avram Iancu” și la cei din clasa a XII-a de la Seminarul Ortodox. Temele abordate au fost: Constituție, stat de drept, puterile statului, etapele adoptării unei legi, infracțiuni (loviri și alte violențe, viol, act sexual cu un minor, luare și dare de mită cu exemple), Facebook, profesiile juridice, tipuri de răspundere, etapele procesului penal.

În aceeași zi, doamna Ramona Duminică (lector universitar la Universitatea Pitești) și studentele Lorena Toma și Liliana Sterea (anul I la Facultatea de Știinte Economice și Drept de la aceeași Universitate) au sustinut o oră de educație juridică la Colegiul Național „Alexandru Odobescu” din Pitești pentru 100 de elevi din clasele IX-XII. Evenimentul a fost relatat de Observator de Argeș.

7.04.2017: Studenții Mihai Negustor și Dan Răzvan au ținut o lecție de educație juridică la clasa a XII-a la Seminarul Teologic din Cluj-Napoca. În aceeași zi, studenții Cristian Gîndac și Mihai Mureșan au ținut lecții de educație juridică la Liceul de arte „Romulus Ladea” pentru trei clase de a XII-a, la Liceul „Gheorghe Șincai” pentru o clasa de a XII-a. Pe lângă temele abordate zilele trecute, a mai fost atins ca subiect și transmiterea de boli prin contact sexual neprotejat.

12.04.2017: Cristian Gîndac, Cătălin Moloce și Titiana Laura (studenți în anul II la Drept în Cluj) au ținut o lecție de educație juridică pentru elevii din două clase de a XI-a de la Liceul „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca.

13.04.2017: Studenta la Drept în București Ioana Cărare a ținut câte o lecție de educație juridică la elevii din două clase a X-a, una a XI-a și una a XII-a de la Colegiul Andronic Motrescu din Rădăuți. Ioana a urmat un curs de metode și tehnici pentru predarea non-formală a educației juridice în școli organizate de asociația VeDem Just – Voci pentru Democrație și Justiție.

Lucian Checheriță
președinte VeDem Just

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii