Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT-Suceava. Administrare de droguri de mare risc unei persoane, deținere de droguri de risc și mare risc. Percheziții domiciliare


2 mai 2017 | Georgiana-Camelia LUCIU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Sistemul judiciar
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

DIICOT-Suceava. Administrare de droguri de mare risc unei persoane, deținere de droguri de risc și mare risc. Percheziții domiciliare.

Urmare a comunicatului din data de 24 aprilie 2017, au fost făcute următoarele precizări:

În continuarea cercetărilor din prezenta cauză, la data de 24 aprilie 2017, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au efectuat un număr de 3 percheziţii domiciliare în municipiul Suceava, în vederea documentării activităţii infracţionale a unor persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de administrare de droguri de mare risc unei persoane, în afara condiţiilor legale și deținere de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, fără drept.

Ancheta în cauză a pornit de la o sesizare ce viza suspiciunea că, unor minori, în vârstă de 4 şi 15 ani, le-ar fi fost administrate substanțe din categoria stupefiantelor.
În urma prelevării de probe biologice de la cei doi minori și a analizei acestora s-a evidențiat un rezultat pozitiv pentru opiacee și benzodiazepine.
Una dintre persoanele vizate de anchetă ar fi avut acces direct, prin prisma atribuțiunilor de serviciu, la rețete medicale prin care se prescriu droguri în scop terapeutic și este bănuită că și-ar fi administrat substanțe stupefiante sau psihotrope, în lipsa unor recomandări medicale.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate atât locuința și biroului persoanei sus-menționate, cât și locuința unei alte persoane care ar fi ajutat-o la procurarea de medicamente ce conțin substanțe stupefiante sau psihotrope, au fost găsite şi ridicate peste 2.000 de comprimate de medicamente eliberate exclusiv în baza unor rețete speciale din care aproape 600 de comprimate de xanax, o jumătate de sticluță de xanax lichid, circa 1.400 de comprimate și 24 de fiole de alte medicamente ce se elibereză pe bază de prescripție medicală.

De asemenea, au fost ridicate rețete speciale, registre, acte și prospecte medicale, documente cu valoare probantă în cauză.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

:: sursa: www.diicot.ro

Georgiana-Camelia Luciu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică