Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Recuperare creanţe
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Paul Pop: Ori e public, ori nu e public?
13.05.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Procedură civilă, Recuperare creanțe, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Av. lect. univ. dr. Paul Pop, FACULTATEA DE DREPT A UNIVERSITĂȚII DIN BUCUREȘTI, s-a referit, în cadrul dezbaterii Noutăți de ultimă oră în executarea silităediția 132, organizată de Societatea de Științe Juridice, la regimul registrelor publice.

Paul PopCred că trebuie să facem o distincție între registrele publice publice și registrele publice nepublice. Adică dacă ne referim la cartea funciară, am totuși informații rapide, la prima mână, am un extras de carte funciară de informare. Dacă vreau mai mult mi se dă copia integrală a cărții funciare și dacă vreau să văd și actele care au stat la baza înscrierii în cartea funciară, fac o cerere, plătesc o taxă și mi se eliberează. În cazul Arhivei electronice de garanții reale mobiliare, nu cred că pot să beneficiez de atare informații având în vedere, pe de o parte, că se înscrie doar un aviz de garanție, nu se înscrie contractul de ipotecă mobiliară și în al doilea rând, în momentul în care îl verific mi se dau niște informații bazice; dar dacă vreau, spre pildă, banca îmi cere mie acordul ca să poată să consulte acest registru public. Păi ori e public, ori nu e public?”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti