Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
Executor judecatoresc Florin Traian Copuzeanu
 
Print Friendly, PDF & Email

Roxana Stanciu: Atunci când legiuitorul intervine cu o modificare legislativă, din secunda în care acea modificare devine aplicabilă…
15.05.2017 | Andreea LUPU


Jud. Roxana Stanciu, TRIBUNALUL BUCUREȘTI, s-a referit, în cadrul dezbaterii Noutăți de ultimă oră în executarea silită, ediția 132, organizată de Societatea de Științe Juridice, la aplicabilitatea imediată a legilor.

Roxana Stanciu„Din punctul meu de vedere, atunci când legiuitorul intervine cu o modificare legislativă, din secunda în care acea modificare devine aplicabilă, cel căruia i se adresează modificarea respectivă trebuie să știe ce conduită trebuie să adopte. Prin urmare, mie dacă-mi intră în vigoare la ora 24:00 un text de lege, eu trebuie să pot în acel moment să-mi prefigurez obligația pe care eu o am în concret și pașii pe care trebuie să îi parcurg ca să se considere că am respectat dispozițiile legale. Or, în cazul particular al contractelor de credit și al contractelor de asistență juridică, ce-i cere legiuitorul creditorului să facă? Să se ducă la care registru public? Admițând că ar exista această condiție suplimentară inclusă în 641 din Codul de procedură civilă. La ce registru public să se ducă să-și înregistreze contractul? Și mai ales în ce condiții să facă această înregistrare fără a afecta interesele și obligațiile pe care legea deopotrivă i le impune în ceea ce privește confidențialitatea raporturilor dintre părți? Prin urmare, dacă legea nu este suficient de clară și suficient de aplicată și de detaliată încât să-mi permită mie să mă conformez imediat dispozițiilor ei, din păcate ea este inaplicabilă, cel puțin în această formă și la acest moment.”

Andreea Lupu

 

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate