Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Mariana Ghena ref. declarațiile lui George Becali


2 mai 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat

Sambata, 29 aprilie 2017, Mariana Ghena, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a anuntat ca il va actiona in judecata pe jurnalistul Victor Ciutacu, dupa ce in emisiunea acestuia George Becali i-a adus mai multe acuzatii, potrivit ziare.com: „Avand in vedere afirmatiile domnului George Becali, exprimate public in cadrul emisiunii ‘Editie de seara’, moderata de domnul Victor Ciutacu si difuzata de postul de televiziune Romania TV in seara zilei de 27 aprilie 2017, privind activitatea mea profesionala, ca membru al completului care a judecat in fond dosarul penal nr 1912/33/2008, in care acesta a avut calitatea de inculpat, pentru o corecta informare a opiniei publice, consider ca se impun urmatoarele precizari:

Am facut parte din completul ICCJ – Sectia penala care a solutionat Dosarul penal nr.1912/33/2008 privind pe inculpatul Becali George si altii.

Prin Sentinta penala nr. 588 din 17 aprilie 2012, pronuntata de ICCJ Sectia Penala, instanta de fond a dispus, cu majoritate, achitarea inculpatului. In continutul sentintei mentionate este distinct si explicit consemnata opinia separata de condamnare a inculpatului, formulata si motivata de subsemnata, judecator Mariana Ghena.

Solutia definitiva de condamnare a inculpatului Becali George a fost pronuntata de instanta de control judiciar.

In fata acestor evidente, declaratiile publice ale domnului Becali George cu privire la presupusa afectare a independentei mele, ca judecator, in solutionarea cauzei ce a condus la executarea unei pedepse, sunt in mod categoric neadevarate si lipsite de orice fundament factual. (…)

De altfel, aceste ultime declaratii se dovedesc a fi in contradictie cu alte afirmatii anterioare ale domnului Becali George, acesta dovedind inconsecventa, cel putin la nivel public, in ceea ce priveste prezentarea opiniilor personale legate de modul in care a fost exprimata opinia separata in cauza penala mentionata.

Resping cu fermitate aceste afirmatii tendentioase, pe care le apreciez deosebit de grave raportat la profesia si functia de reprezentare pe care o detin si imi rezerv dreptul de a actiona in judecata persoanele presupus responsabile de prejudiciul de imagine adus prin dezbaterea in cadrul emisiunii mentionate a declaratiilor domnului Becali, din perspectiva obligatiei moderatorului de a solicita ferm invitatilor sa probeze acuzatiile aduse.”

Joi, 27 aprilie 2017, George Becali a declarat la Realitatea TV, potrivit evz.ro: „Doamna i-a spus verisoarei mele ca premierea nu e mita. Cand a dat verdictul, a dat pedeapsa si i-a spus verisoarei mele ca nu are ce sa faca, are copii. Jur ca mi-a spus verisoara mea aceste lucruri. La milimetru. Daca verisoara mea a exagerat, e posibil. Eu va spun insa ca am spus totul la milimetru.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică