« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti
 

Baroul Dolj. Proiectul Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field. UPDATE: Selecția grupului țintă. Prelungirea termenului de înscriere. Rezultatele. Desfășurarea cursurilor de limba bulgară. Situația implementării proiectului. Selecție membrii
16.01.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

15 ianuarie 2018: Baroul Dolj a publicat rezultatele procedurii de selecție a celor 10 membrii ai grupului țintă care se vor deplasa la Vidin (Bulgaria), respectiv la Craiova (România), în vederea participării la schimburi de bune practici organizate în scopul asigurării unei înțelegeri reciproce a celor două sisteme juridice.

:: Rezultatele

***

11 ianuarie 2018: Baroul Dolj a informat că, perioada 1-4 februarie 2018, 10 membri ai grupului țintă se vor deplasa la Vidin (Bulgaria), în vederea participării la schimburi de bune practici organizate în scopul asigurării unei înțelegeri reciproce a celor două sisteme juridice, potrivit unui comunicat.

În mod similar și pentru același scop, un număr de 10 membri ai grupului țintă din Bulgaria se vor deplasa la Craiova în perioada 8-11 februarie 2018.

Membrii grupului țintă interesați de această activitate sunt rugați să se înscrie online până la data de 14 ianuarie 2018.

:: Metodologia de selecție

***

4 ianuarie 2018: Baroul Dolj și Baroul Vidin au informat că, la jumătatea perioadei de implementare a proiectului ”Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field”, au fost obținute mai multe rezultate, dintre care pot fi amintite, în principal, următoarele, potrivit unui comunicat publicat la data de 19 decembrie 2017:
– a fost constituită rețeaua de centre juridice trasfrontaliere;
– a fost selectat grupul țintă format din 312 persoane (155 din județul Dolj, România și 157 din regiunea Vidin, Bulgaria), studenți și absolvenți de studii superioare, printre care se regăsesc avocați, consilieri juridici și alți absolvenți de studii superioare încadrați sau nu în piața muncii;
– a fost realizat site-ul proiectului, aflat la adresa jurisCBP.ro;
– au fost finalizate cursuri de limba Bulgară în România și de limba Română în Bulgaria;
– au fost transmise comunicate de presă în fiecare lună;
– au fost pusele bazele de implementare a unui studiu cu privire la mobilitatea forței de muncă juridice în zona transfrontalieră, inclusiv dezvoltarea și diseminarea unor chestionare realizate în acest sens.

***

28 noiembrie 2017: Baroul Dolj a anunțat finalizarea cursurilor de limba bulgară organizate la Craiova în cadrul proiectului ”Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field”, potrivit unui comunicat.

La cursuri au participat 40 de peroane.

Toți membrii grupului țintă vor participa gratuit în anul 2018 la următoarele cursuri:
– Reglementarea migraţiei transfrontaliere;
– Legislaţia muncii şi securitatea socială transfrontalieră;
– Drept fiscal transfrontalier;
– Drept comercial transfrontalier;
– Reglementări transfrontaliere în domeniul transporturilor şi patrimoniului cultural;
– Drept penal transfrontalier.

De asemenea, membrii grupului țintă vor putea participa gratuit la două conferințe (Craiova și Vidin) realizate în parteneriat cu Baroul Vidin đi la sesiuni comune de formare pe teme orizontale – oportunități egale și nediscriminare, șanse egale între bărbați și femei și dezvoltare durabilă.

***

5 noiembrie 2017: Cursurile de limbă bulgară se vor desfășura după cum urmează, potrivit unui comunicat:
Cursul 3: miercuri, 8 noiembrie 2017, între orele 16:00-19:00
Cursul 4: vineri, 10 noiembrie 2017, între orele 16:00-19:00
Cursul 5: sâmbătă, 11 noiembrie 2017, între orele 10:00-13:00
Cursul 6: miercuri, 22 noiembrie 2017, între orele 16:00-19:00
Cursul 7: joi, 23 noiembrie 2017, între orele 16:00-19:00
Cursul 8: vineri, 24 noiembrie 2017, între orele 16:00-19:00.

***

3 noiembrie 2017: Baroul Dolj a informat că peste treizeci de avocați, studenți, juriști și alți absolvenți de studii superioare juridice, membri în Grupul Țintă ai proiectului, au participat la primul curs susținut de Dimitrova-Marinova Dimitrinka, expert de limba bulgară în cadrul proiectului, potrivit unui comunicat.

***

31 octombrie 2017: Baroul Dolj a informat membrii Grupului Țintă care au fost selectați pentru a participa la cursul de limba bulgară că primele două cursuri vor avea loc la Sala de ședințe din cadrul sediului Baroului Dolj, după cum urmează, potrivit unui comunicat:

Cursul 1: vineri, 3 noiembrie 2017, între orele 16:00 și 19:00
Cursul 2: sâmbătă, 4 noiembrie 2017, între orele 10:00 și 13:00.

****

30 octombrie 2017: Baroul Dolj a anunțat că au fost selectate în Grupul Țintă 155 de persoane (103 femei și 52 bărbați) din județul Dolj și 157 de persoane (106 femei și 52 bărbați) din județul Vidin, potrivit unui comunicat al Baroului Dolj.

Totodată, Baroul Dolj a publicat lista persoanelor selectate în vederea participării la cursul de limba bulgară desfășurat în cadrul proiectului.

:: Rezultate selecție curs

***

21 octombrie 2017: Baroul Dolj a publicat raportul de selecție a grupului țintă și un anunț privind depunerea contestațiilor.

:: Selecția grupului țintă
:: Depunerea contestațiilor

***

17 octombrie 2017: Baroul Dolj a anunțat că termenul de înscriere în cadrul procesului de selecție a grupului țintă a fost prelungit până la data de 20 octombrie 2017, potrivit metodologiei programului.

***

2 august 2017: Baroul Dolj și Baroul Vidin au anunțat prelungirea termenului de înscriere în cadrul procesului de selecție a grupului țintă până la data de 15 octombrie 2017, potrivit unui comunicat al Baroului Dolj.

***

23 iunie 2017: Baroul Dolj și Baroul Vidin au inițiat procesul de selecție a grupului țintă în cadrul proiectului “Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field”, potrivit unui comunicat al Baroului Dolj.

Grupul țintă va fi constituit din 300 persoane (din care 150 români și 150 bulgari), studenți sau tineri absolvenți ai unei instituții de învățământ superior, ori alte persoane dornice să se perfecționeze pentru a avea acces la slujbe mai bine plătite, femei sau bărbați.

Persoanele interesate să devină membri ai grupului țintă vor depune dosarul de candidatură la sediile Centrului Juridic Transfrontalier Român, respectiv Bulgar.

Perioada de înscriere la procesul de selecție a grupului țintă este 20 iunie 2017 – 14 iulie 2017.

Membrii grupului țintă vor participa la cursuri cu următoarele tematici juridice specific transfrontaliere:

1. “Reglementarea migraţiei transfrontaliere”
2. „Legislaţia muncii şi securitatea socială transfrontalieră”
3. „Drept fiscal transfrontalier” la nivelul Centrelor Transfrontaliere
4. „Drept comercial transfrontalier”
5. „Reglementări transfrontaliere în domeniul transporturilor şi patrimoniului cultural”
6. „Drept penal transfrontalier” la nivelul Centrelor Transfrontaliere.

De asemenea, membrii grupului țintă vor avea posibilitatea de a participa la cursuri de limba bulgară și limba română, la sesiuni comune de formare pe teme orizontale (oportunități egale și nediscriminare, egalitatea de șanse între femei și bărbați, dezvoltare durabilă), schimburi de experiență realizate prin vizite reciproce în cele două țări precum și la două conferințe transfrontaliere pe teme juridice organizate în România și Bulgaria.

:: Metodologie
:: Formular de înscriere
:: Declarație de angajament
:: Acord de utilizare date personale

***

2 mai 2017: Baroul Dolj a anunțat organizarea Conferinței de presă de deschidere a proiectului Cross-Border Partnership for Training and Labour mobility in the Juridical field, în data de 2 mai 2017, ora 12:00, potrivit unui comunicat al Baroului Dolj.

Implementarea proiectului se va face în baza unui parteneriat între Baroul Dolj și Baroul Vidin.

Proiectul, finanțat în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria, urmărește încurajarea ocupării și mobilității forței de muncă în domeniul juridic în zona Dolj – Vidin prin crearea unei rețele de centre care vor furniza populației servicii de informare și consultanță juridică și prin participarea  unui grup țintă de 300 de persoane la conferințe științifice pe teme juridice în România și Bulgaria și la cursuri de limbă straină (limba română și limba bulgară).

Totodată, în cadrul proiectului, a cărui valoare totală este de 430.114,34 Euro, vor fi organizate cursuri de specialitate juridică în domenii precum migraţia transfrontalieră, legislaţia muncii şi securitatea socială transfrontalieră, dreptul fiscal transfrontalier, dreptul comercial transfrontalier, reglementările transfrontaliere în domeniul transporturilor şi patrimoniului cultural sau dreptul penal transfrontalier.

 
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Content, Internațional, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD