Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Întrevedere Ana Birchall – preşedintele Comisiei mixte pentru UE din Parlamentul Spaniei

05.05.2017 | JURIDICE.ro

Joi, 4 mai 2017, Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a avut o întrevedere cu Soraya Rodríguez, preşedintele Comisiei mixte pentru UE din Parlamentul Spaniei, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Întrevederea s-a desfășurat în cadrul vizitei oficiale pe care ministrul delegat pentru Afaceri Europene o efectuează în Spania, pe agenda aflându-se mai multe teme de interes comun și teme de actualitate la nivel european cum ar fi:
– situația comunității românești din Spania;
– consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și Spania;
– Brexit.

Ana Birchall: „Am transmis aprecierile noastre părții spaniole pentru sprijinul acordat pentru buna integrare a românilor în comunitățile din Spania. Românii reprezintă cea mai mare comunitate străină din Spania, cu aproximativ un milion de membri care sunt respectați și apreciați. (…)

În ceea ce privește situația dublei cetățenii, am subliniat că România speră ca Legislativul spaniol va dovedi, la momentul oportun, deschidere față de acest subiect, în sensul avansării unor soluții care să vină în întâmpinarea așteptărilor românilor care locuiesc în Spania. (…)

De asemenea, am convenit că Politica de coeziune, Politica Agricolă Comună, în cazul cărora contăm pe sprijinul Spaniei, dar și Brexit-ul  și alte teme de prim-plan la nivelul UE trebuie să fie dezbătute și în cadrul parlamentar, în întâlnirile dintre comisiile din Spania și România. Parlamentele trebuie să fie implicate mai mult în dezbaterile privind viitorul Europei.”


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership