Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Întrevedere Ana Birchall – preşedintele Comisiei mixte pentru UE din Parlamentul Spaniei

05.05.2017 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Joi, 4 mai 2017, Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a avut o întrevedere cu Soraya Rodríguez, preşedintele Comisiei mixte pentru UE din Parlamentul Spaniei, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Întrevederea s-a desfășurat în cadrul vizitei oficiale pe care ministrul delegat pentru Afaceri Europene o efectuează în Spania, pe agenda aflându-se mai multe teme de interes comun și teme de actualitate la nivel european cum ar fi:
– situația comunității românești din Spania;
– consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și Spania;
– Brexit.

Ana Birchall: „Am transmis aprecierile noastre părții spaniole pentru sprijinul acordat pentru buna integrare a românilor în comunitățile din Spania. Românii reprezintă cea mai mare comunitate străină din Spania, cu aproximativ un milion de membri care sunt respectați și apreciați. (…)

În ceea ce privește situația dublei cetățenii, am subliniat că România speră ca Legislativul spaniol va dovedi, la momentul oportun, deschidere față de acest subiect, în sensul avansării unor soluții care să vină în întâmpinarea așteptărilor românilor care locuiesc în Spania. (…)

De asemenea, am convenit că Politica de coeziune, Politica Agricolă Comună, în cazul cărora contăm pe sprijinul Spaniei, dar și Brexit-ul  și alte teme de prim-plan la nivelul UE trebuie să fie dezbătute și în cadrul parlamentar, în întâlnirile dintre comisiile din Spania și România. Parlamentele trebuie să fie implicate mai mult în dezbaterile privind viitorul Europei.”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate