Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Completare privind renta viageră agricolă


05.05.2017 | Cosmina SIMA
Secţiuni: Dreptul securitatii sociale, Fiscalitate, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 316 din 3 mai 2017 a fost publicată Legea nr. 89/2017 pentru completarea art. 9 al titlului XI – Renta viageră agricolă din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente.

După alineatul (3) al articolului 9 al titlului XI – Renta viageră agricolă din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente se adaugă alin. (4): Rentier agricol este şi persoana aflată în situaţia prevăzută la alin. (3) şi a cărei pensie de invaliditate devine pensie pentru limită de vârstă, indiferent de vârsta de pensionare.

Se anulează debitele, inclusiv obligaţiile fiscale accesorii acestora, constând în dobânzi şi penalităţi de întârziere, stabilite de organul fiscal competent prin decizie de impunere emisă şi comunicată contribuabilului, ca urmare a retragerii, la data emiterii deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, a calităţii de rentier agricol, dobândită în temeiul prevederilor art. 9 alin. (3) din titlul XI din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, cu modificările şi completările ulterioare.

În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale vor aproba prin ordin comun normele metodologice de aplicare a acesteia.

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti