Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

CSM. Punct de vedere ref. reformele judiciare din Polonia


5 mai 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Luni, 8 mai 2017, Consiliul Superior al Magistraturii a publicat comunicatul referitor la reformele judiciare din Polonia.

:: Comunicatul

***

Joi, 4 mai 2017, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, a hotărât, cu majoritate, exprimarea unei poziţii cu privire la reformele judiciare din Polonia şi publicarea pe site-ul Consiliului a unui comunicat, având următorul conţinut:

În contextul situaţiei recente din Polonia, având în vedere preconizatele modificări legislative de natură a afecta independenţa, compunerea şi funcţionarea Consiliului Naţional Judiciar din Polonia (Krajowa Rada Sadownictwa- KRS), Consiliul Superior al Magistraturii susţine în totalitate opinia adoptată de Comitetul Executiv al Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare, în sensul menţinerii sistemului actual de numire al KRS şi de garantare, şi în acest fel, a independenţei sistemului judiciar polonez.

Consiliul Superior al Magistraturii îşi reafirmă, şi cu acest prilej, preocuparea pentru apărarea independenţei sistemului judiciar ca valoare primordială a statului de drept, în acord cu standardele europene şi pentru respectarea principiului separaţiei puterilor în stat.

:: Ordinea de zi soluționată ( pct. 17)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică