Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

CSM. Punct de vedere ref. reformele judiciare din Polonia
05.05.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 8 mai 2017, Consiliul Superior al Magistraturii a publicat comunicatul referitor la reformele judiciare din Polonia.

:: Comunicatul

***

Joi, 4 mai 2017, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, a hotărât, cu majoritate, exprimarea unei poziţii cu privire la reformele judiciare din Polonia şi publicarea pe site-ul Consiliului a unui comunicat, având următorul conţinut:

În contextul situaţiei recente din Polonia, având în vedere preconizatele modificări legislative de natură a afecta independenţa, compunerea şi funcţionarea Consiliului Naţional Judiciar din Polonia (Krajowa Rada Sadownictwa- KRS), Consiliul Superior al Magistraturii susţine în totalitate opinia adoptată de Comitetul Executiv al Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare, în sensul menţinerii sistemului actual de numire al KRS şi de garantare, şi în acest fel, a independenţei sistemului judiciar polonez.

Consiliul Superior al Magistraturii îşi reafirmă, şi cu acest prilej, preocuparea pentru apărarea independenţei sistemului judiciar ca valoare primordială a statului de drept, în acord cu standardele europene şi pentru respectarea principiului separaţiei puterilor în stat.

:: Ordinea de zi soluționată ( pct. 17)

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti