« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Radu Rizoiu: Cât de reală e cartea funciară față de realitatea din teren
20.05.2017 | Andreea LUPU

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Av. conf. univ. dr. Radu Rizoiu, Partner RIZOIU & POENARU, s-a referit, în cadrul dezbaterii fata morgana a achiziției imobiliare: LIBER DE SARCINIediția 133, organizată de Societatea de Științe Juridice, la o situație ce evidențiază importanța realității din teren.

Radu Rizoiu: „Mie mi-a fost dat să văd o hotărâre când strângeam noi jurisprudență pe ipoteci, o hotărâre în care situația era următoarea: banca pusese ipotecă pe un teren și la un moment dat nu se rambursase creditul, dar asta se întâmplase relativ recent, la mai puțin de un an după acordarea creditului și constituirea ipotecii, ipoteca avea și clauză de extindere la ameliorațiuni și orice clădire care s-ar construi pe acel teren. La momentul la care s-a început executarea silită de către bancă, în momentul în care s-a dus executorul acolo, a observat că pe teren era o vilă cu 3 etaje cu piscină care nu apărea în niciun act, nu era înscrisă nici în cartea funciară, din speță nu reieșea dacă avea autorizație sau n-avea autorizație și litigiul s-a pornit, pentru că a existat o imposibilitate de executare, executorul spunea – domnule, eu am primit un act care îmi spune să execut un teren liber de construcții, așa fusese el ipotecat și am ajuns la fața locului și am găsit ditamai măgăoaia pe terenul respectiv, nu pot să o execut, trebuie întâi intabulată construcția în cartea funciară și abia după aceea pot eu trece la executare, asta apropo de cât de reală e cartea funciară față de realitatea din teren.”

Andreea Lupu

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.