« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Nicoleta Bucur: Litigiul este un element definitoriu al cumpărării
21.05.2017 | Andreea LUPU

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Notar Public Nicoleta Bucur, CAMERA NOTARILOR PUBLICI BUCUREȘTI, s-a referit, în cadrul dezbaterii fata morgana a achiziției imobiliare: LIBER DE SARCINIediția 133, organizată de Societatea de Științe Juridice, la natura litigiului existent în cartea funciară.

Nicoleta Bucur„Este esențială natura litigiului existent în cartea funciară, pentru că dacă vorbim despre un drept de proprietate și litigiul are ca obiect însuși dreptul de proprietate, după opinia mea ca notar care am obligația de a nu lăsa ca în circuit să existe un act care pleacă de la mine și care ar fi susceptibil de un alt litigiu să meargă mai departe, eu una n-aș face un act de vânzare-cumpărare dacă obiectul litigiului este însuși dreptul de proprietate pretins și cel pe care partea își întemeiază calitatea de vânzător. Dacă litigiul are ca efect grănițuire sau o grănițuire care să nu afecteze suprafața dreptului de proprietate, deci întinderea gardului sau mărimea gardului sau orice altceva care nu are ca efect dreptul de proprietate, poate că m-aș mai gândi să-i pun în vedere cumpărătorului existența litigiului, să-și precizeze dacă dorește să afle toate informațiile esențiale astfel încât partea să nu aibă ca situație întinderea litigiului la nesfârșit asupra acelui bun. Este esențială natura litigiului, pentru că chiar dacă stricto sensu sarcini sunt ipoteci, comandamente, gajuri și alte asemenea înscrieri, din punctul meu de vedere litigiul este un element definitoriu al cumpărării, pentru că eu trebuie să știu ce cumpăr.”

Andreea Lupu

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.