Secţiuni » Notari publici
Notari publici
Official partner: Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România

Nicoleta Bucur: Litigiul este un element definitoriu al cumpărării


21 mai 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Notar Public Nicoleta Bucur, CAMERA NOTARILOR PUBLICI BUCUREȘTI, s-a referit, în cadrul dezbaterii fata morgana a achiziției imobiliare: LIBER DE SARCINIediția 133, organizată de Societatea de Științe Juridice, la natura litigiului existent în cartea funciară.

Nicoleta Bucur„Este esențială natura litigiului existent în cartea funciară, pentru că dacă vorbim despre un drept de proprietate și litigiul are ca obiect însuși dreptul de proprietate, după opinia mea ca notar care am obligația de a nu lăsa ca în circuit să existe un act care pleacă de la mine și care ar fi susceptibil de un alt litigiu să meargă mai departe, eu una n-aș face un act de vânzare-cumpărare dacă obiectul litigiului este însuși dreptul de proprietate pretins și cel pe care partea își întemeiază calitatea de vânzător. Dacă litigiul are ca efect grănițuire sau o grănițuire care să nu afecteze suprafața dreptului de proprietate, deci întinderea gardului sau mărimea gardului sau orice altceva care nu are ca efect dreptul de proprietate, poate că m-aș mai gândi să-i pun în vedere cumpărătorului existența litigiului, să-și precizeze dacă dorește să afle toate informațiile esențiale astfel încât partea să nu aibă ca situație întinderea litigiului la nesfârșit asupra acelui bun. Este esențială natura litigiului, pentru că chiar dacă stricto sensu sarcini sunt ipoteci, comandamente, gajuri și alte asemenea înscrieri, din punctul meu de vedere litigiul este un element definitoriu al cumpărării, pentru că eu trebuie să știu ce cumpăr.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii