Secţiuni » Notari publici
Notari publici
Official partner: Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România

Nicoleta Bucur: Litigiul este un element definitoriu al cumpărării
21.05.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Content, Drept civil, Notari, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Notar Public Nicoleta Bucur, CAMERA NOTARILOR PUBLICI BUCUREȘTI, s-a referit, în cadrul dezbaterii fata morgana a achiziției imobiliare: LIBER DE SARCINIediția 133, organizată de Societatea de Științe Juridice, la natura litigiului existent în cartea funciară.

Nicoleta Bucur„Este esențială natura litigiului existent în cartea funciară, pentru că dacă vorbim despre un drept de proprietate și litigiul are ca obiect însuși dreptul de proprietate, după opinia mea ca notar care am obligația de a nu lăsa ca în circuit să existe un act care pleacă de la mine și care ar fi susceptibil de un alt litigiu să meargă mai departe, eu una n-aș face un act de vânzare-cumpărare dacă obiectul litigiului este însuși dreptul de proprietate pretins și cel pe care partea își întemeiază calitatea de vânzător. Dacă litigiul are ca efect grănițuire sau o grănițuire care să nu afecteze suprafața dreptului de proprietate, deci întinderea gardului sau mărimea gardului sau orice altceva care nu are ca efect dreptul de proprietate, poate că m-aș mai gândi să-i pun în vedere cumpărătorului existența litigiului, să-și precizeze dacă dorește să afle toate informațiile esențiale astfel încât partea să nu aibă ca situație întinderea litigiului la nesfârșit asupra acelui bun. Este esențială natura litigiului, pentru că chiar dacă stricto sensu sarcini sunt ipoteci, comandamente, gajuri și alte asemenea înscrieri, din punctul meu de vedere litigiul este un element definitoriu al cumpărării, pentru că eu trebuie să știu ce cumpăr.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti