Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Aurelian-Marian Murgoci-Luca: Atunci când avem un litigiu pe rol, în ce situații poate interveni instanța?
11.05.2017 | Andreea LUPU

JURIDICE - In Law We Trust

Jud. Aurelian-Marian Murgoci-Luca, Președinte Judecătoria sector 5, s-a referit, în cadrul dezbaterii fata morgana a achiziției imobiliare: LIBER DE SARCINIediția 133, organizată de Societatea de Științe Juridice, la intervențiile instanței în situația imobilelor cu privire la care este notat un litigiu în cartea funciară.

Aurelian-Marian Murgoci-Luca„Atunci când avem un litigiu pe rol, în ce situații poate interveni instanța? Când s-a înscris în mod nelegal un litigiu cu privire la un anumit imobil ceea ce este foarte puțin probabil să se întâmple, pentru că registratorul de carte funciară verifică și el când primește cererea de înscriere dacă litigiul vizează sau nu bunul imobil, instanța mai poate interveni la finalizarea litigiului dacă, să zicem că cei de la cartea funciară nu procedează la radierea litigiului după finalizarea sa și de asemenea nu este exclus ca instanța să intervină în soluționarea unei cereri de despăgubire formulate de proprietar împotriva celui în beneficiul căruia s-a notat litigiul, dacă să zicem că litigiul a fost formulat în mod abuziv doar ca să împiedice transmiterea dreptului de proprietate și aici vă pot confirma că există situații în practică în care de exemplu se adjudecă un imobil la licitație publică și ulterior debitorul, fostul proprietar, formulează contestație în executare succesivă, solicită notarea acestor litigii în cartea funciară tocmai pentru a-l împiedica pe adjudecatar să își valorifice dreptul pe care l-a dobândit.”

Andreea LupuPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.