Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Aurelian-Marian Murgoci-Luca: Atunci când avem un litigiu pe rol, în ce situații poate interveni instanța?


11 mai 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept civil, Flux informații, SELECTED

Jud. Aurelian-Marian Murgoci-Luca, Președinte Judecătoria sector 5, s-a referit, în cadrul dezbaterii fata morgana a achiziției imobiliare: LIBER DE SARCINIediția 133, organizată de Societatea de Științe Juridice, la intervențiile instanței în situația imobilelor cu privire la care este notat un litigiu în cartea funciară.

Aurelian-Marian Murgoci-Luca„Atunci când avem un litigiu pe rol, în ce situații poate interveni instanța? Când s-a înscris în mod nelegal un litigiu cu privire la un anumit imobil ceea ce este foarte puțin probabil să se întâmple, pentru că registratorul de carte funciară verifică și el când primește cererea de înscriere dacă litigiul vizează sau nu bunul imobil, instanța mai poate interveni la finalizarea litigiului dacă, să zicem că cei de la cartea funciară nu procedează la radierea litigiului după finalizarea sa și de asemenea nu este exclus ca instanța să intervină în soluționarea unei cereri de despăgubire formulate de proprietar împotriva celui în beneficiul căruia s-a notat litigiul, dacă să zicem că litigiul a fost formulat în mod abuziv doar ca să împiedice transmiterea dreptului de proprietate și aici vă pot confirma că există situații în practică în care de exemplu se adjudecă un imobil la licitație publică și ulterior debitorul, fostul proprietar, formulează contestație în executare succesivă, solicită notarea acestor litigii în cartea funciară tocmai pentru a-l împiedica pe adjudecatar să își valorifice dreptul pe care l-a dobândit.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică