Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

Senatul a organizat o dezbaterea publică ref. deșeuri și economia circulară


9 mai 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Miercuri, 3 mai 2017, Comisia pentru Mediu din cadrul Senatului României a organizat dezbaterea publică cu tema „Deșeurile și economia circulară”, potrivit unui comunicat al Senatului publicat luni, 8 mai 2017.

Dezbaterea a fost condusă de Allen Coliban, președinte al Comisiei pentru Mediu, și a reunit reprezentanți ai Ministerului Mediului, ai transportatorilor și reciclatorilor de deșeuri, ai ONG-urilor de profil, ai publicațiilor de profil, ai Comisiei pentru Mediu din Senat și alți parlamentarii.

Subiectele propuse spre dezbatere au fost:
– situația de infringement în care se află România din cauza depozitelor de gunoi;
– directivele europene privind necesitatea implementării unei economii circulare.

Discuțiile au vizat necesitatea găsirii unei soluții la problema presantă a depozitelor de gunoi neconforme și variantele de recuperare/reciclare a deșeurilor, precum și oportunitatea utilizării unor ambalaje noi, mai puțin poluante, prezentându-se, totodată, o nouă tehnologie de reciclare a deșeurilor, care ar urma să aibă ca rezultat final energie electrică.

Demersul, care s-a dovedit a fi unul constructiv, urmează a fi repetat în aproximativ o lună, moment la care vor fi disponibile noi date privind situația deșeurilor depozitate în spații neconforme.

În cadrul dezbaterii s-a confirmat faptul că prima versiune a Planului Național de Gestionare a Deșeurilor a fost livrată, fiind demarată procedura de evaluare strategică de mediu, care va dura aproximativ 6 luni.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică