Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

UNBR. Proiectul ACTIONES. Selecție participanți la Conferința internațională cu tematica „Migrație și azil – Antidiscriminare”, București, 3-4 iulie 2017. UPDATE: Prelungirea termenului de înscriere. Publicații. Rezultatele selecției
27.06.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 26 iunie 2017, Uniunea Națională a Barourilor a publicat rezultatele procedurii de selecție, în vederea participării la Conferința Națională cu tematica „Migrație și azil – Antidiscriminare„, care se va desfășura la București, în perioada 3-4 iulie 2017, potrivit unui comunicat UNBR.

Astfel, au fost depuse un număr total de 30 de candidaturi, candidații selectați fiind următorii:

1 Oana Adomniței – Baroul Suceava
2 Laurentiu Ștefan Ardeleanu – Baroul București
3 Maria-Ștefania Bălașa – Baroul București
4 Roxana Catea – Baroul București
5 Laura Clipa – Baroul Timiș
6 Ramona Coman – Baroul Mureș
7 Cristina Duvlea – Baroul Gorj
8 Anca Ioana Iuga – Baroul Cluj
9 Ovidiu Joița – Baroul Brașov
10 Violeta Manole – Baroul București
11 Cristina Milaciu – Baroul Alba
12 Beatrice Mihaela Moraru – Baroul Brașov
13 Diana Elena Nistor – Baroul Prahova
14 Sorin Florian Pătruț – Baroul Vâlcea
15 Adriana Rădulescu – Baroul București
16 Georgiana Rădulescu – Baroul București
17 Elena Slavuica – Baroul București
18 Laurențiu Szabo – Baroul Mureș
19 Ramona Tamas – Baroul București
20 Luminița Uceanu –  Baroul Constanța
21 Horia Șerban Ungur – Baroul Timiș
22 Mihaela Vrabie – Baroul București
23 Daniela Zaharia Mănescu – Baroul București
24 Ioana Raluca Dana Zamfirescu – Baroul Prahova.

***

Vineri, 23 iunie 2017, în cadrul programului ACTIONES, Uniunea Națională a Barourilor din România a publicat Manualul ACTIONES cu privire la tehnicile de interacțiune judiciară în aplicarea Cartei UE – Module Generale – versiunea în limba engleză și traducerea în limba română și Modulul 4 – Nediscriminarea – versiunea în limba engleză și traducerea în limba română, potrivit unui comunicat UNBR.

Potrivit unei informări disponibilă pe site-ul UNBR, „ACTIONES – Active Charter Training through Interaction Of National ExperienceS este un proiect finanțat de UE, sub coordonarea Centrului de cooperare judiciară din cadrul Institutului European Universitar, și beneficiază de implicarea a 7 instituții academice (și anume, Universitatea Uppsala, Universitatea din Parma, Universitatea din Amsterdam, Universitatea din Ljubjana, Universitatea din Pompeu Fabra, Colegiul European, și Centrul European Inter-universitar), o asociație la nivel european a judecătorilor (și anume Asociația Judecătorilor Europeni în drept Administrativ), și 9 instituții naționale care au în competență pregătirea judecătorilor și avocaților (și anume, Academia Judiciară Croată, Școala Italiană de Magistratură, Institutul Național al Magistraturii – România, Curtea Supremă din Estonia, Școala Națională Poloneză pentru sistemul judiciar și pentru procuratura publică, Centrul Sloven de Pregătire Judiciară, Consiliul General Spaniol pentru sistemul judiciar și Uniunea Naţională a Barourilor din România).

ACTIONES este un proiect de doi ani începând din luna noiembrie 2015 până în luna octombrie 2017.

Limba oficială de lucru a proiectului este limba engleză.

Centrul de Cooperare Judiciară (CJC) a fost creat în decembrie 2011, în cadrul Institutului Universitar European, în scopul stabilirii unui spațiu de colaborare și schimb de cunoștințe între practicienii din domeniul dreptului și comunitatea academică cu privire la diverse subiecte legate de legislația UE. CJC încurajează ambele grupuri profesionale să participe la activități diferențiate, de la ateliere și conferințe până la cercetare și demersuri privind crearea de politici. În scopul difuzării rezultatelor activității sale, Centrul publică lucrări și prezentări, implicându-se astfel în discuții deschise cu comunitățile judiciare și academice. Amestecul transnațional și diversificat al activităților CJC face ca dialogul dintre autori, judecători și practicieni să fie pus în mod constant în practică, permițând îmbunătățirea cercetării și a rezultatelor sale legate de dialogul judiciar.

Acest text poate fi descărcat numai în scopuri de cercetare personale. Orice reproducere suplimentară în alte scopuri, fie în format tipărit, fie în format electronic, necesită consimțământul autorului (autorilor), editorului (editorilor). Dacă este citat sau sunt făcute referințe la acesta, ar trebui să se facă mențiune cu privire la numele complet al autorului (autorilor), al titlului, al anului și al editorului și al paginii de internet unde documentul a fost publicat inițial, dacă este disponibil.

Opiniile exprimate în această publicație reflectă opinia autorilor individuali și nu cele ale Institutului Universitar European.”

:: Manualul ( în limba engleză)
:: Manualul ( în limba română)
:: Modulul 4 ( în limba engleză)
:: Modulul 4 ( în limba română)

***

Vineri, 19 mai 2017, Uniunea Națională a Barourilor a anunțat că termenul de înscriere în vederea participării la proiect a fost prelungit până la data de 6 iunie 2017, potrivit unui comunicat al UNBR.

Candidații vor fi anunțați cu privire la rezultatul procedurii de selecție la data de 10 iunie 2017.

***

Vineri, 5 mai 2017, Uniunea Națională a Barourilor din România a publicat un anunț având ca obiect selectarea a 25 de participanți la Conferința Națională cu tematica „Migrație și azil – Antidiscriminare”, care se va desfășura la București, în perioada 3-4 iulie 2017, potrivit unui comunicat al UNBR.

Conferința se va desfășura în limbile română și engleză (fiind asigurată traducere simultană), termenul limită de înscriere fiind 20 mai 2017.

Proiectul ACTIONES este o manifestare a convingerii că un standard ridicat și coerent al protecției drepturilor fundamentale în cadrul UE necesită mai mult decât simpla cunoaștere a Cartei. Aceasta trebuie să fie completată de sensibilitate socială și politică profundă, conștientizare și rapiditate în adoptarea soluțiilor procedurale oferite de diferitele ordini juridice, deschiderea spre produsele lor și disponibilitatea de a se angaja în schimburi de opinii. Aceste calități trebuie să fie cultivate prin conștientizarea limitărilor temporale și a resurselor pe care judecătorii și avocații le întâmpină în munca lor de zi cu zi. Proiectul își propune să ofere răspunsuri la toate nevoile de mai sus prin elaborarea unui set de instrumente ușor de folosit , prin care practicienii  din domeniul juridic se vor familiariza cu tehnicile de interacțiune juridică verticală și orizontală, asigurând astfel implementarea efectivă a Cartei și remedii adecvate cu privire la încălcările sale.

Conferința – organizată în comun de INM-UNBR, își propune să abordeze aceste dificultăți complexe și multiple cu care se confruntă judecătorii și avocații în aplicarea Cartei UE, folosind formatul Centrului de cooperare judiciară ca forumuri în care judecătorii și avocații naționali interacționează în mod direct între ei și cadre universitare în scopul încurajării dialogului judiciar. Premisa fundamentală a proiectului ACTIONES este că tehnicile de interacțiune judiciară (de exemplu, întrebare preliminară, interpretare consecventă, efect direct, test de proporționalitate și recunoaștere reciprocă) reprezintă ușile de acces ale Cartei în practica juridică națională.

:: Programul conferinței 

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti