Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Recuperare creanţe
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Nicoleta Răduță: Data certă nu va mai putea fi obținută prin orice altă modalitate care exclude această înscriere


16.05.2017 | Laura-Cristina DUMITRU
Secţiuni: Content, Drept civil, Recuperare creanțe, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Exec. Nicoleta Răduță,  executor judecătoresc BEJ RĂDUȚĂ NICOLETA, s-a referit, în cadrul dezbaterii Noutăți de ultimă oră în executarea silităediția 132, organizată deSocietatea de Științe Juridice, la impactul titlurilor executorii.

Nicoleta Răduță: „Mi se pare important care va fi impactul cu privire la categoriile de titluri executorii, înscrisuri sub semnătură privată reglementate prin legi speciale, cum ar fi: cambia, biletul la ordin, cecul, contractul de credit, contractul de leasing, contractul de asistență juridică, contractul de mediere. Având în vedere și dispozițiile art. 631 alin. (2) Cod procedură civilă, care prevăd că reglementările Cărții a V-a constituie dreptul comun în materia executării silite, apreciez că nu poate fi extinsă această modificare și cu privire la legile speciale. Știu că au fost exprimate și opinii diferite. Nu consider că aceste categorii de titluri executorii enunțate anterior vor trebui să îndeplinească această condiție a înscrierii într-un registru public special, registru public care, de altfel, nici nu există în privința multor titluri executorii expuse. Însă, un al doilea principiu ce cred că trebuie aplicat este acela ce impune ca legea mai recentă să primeze față de legea mai veche și totodată să fie interpretată această modificare într-un sens în care poate produce un efect. Prin urmare, consider că vor fi limitate categoriile de titluri executorii statuate prin Codul civil, în sensul că în privința împrumutului de consumație va trebui îndeplinită această cerință a înscrierii într-un registru public, astfel data certă nu va mai putea fi obținută prin orice altă modalitate care exclude această înscriere.”

Laura-Cristina Dumitru

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro