Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Eugen Hurubă: N-am nici cel mai mic dubiu că prin lege nu se poate institui un registru public în cazul contractelor de credit


18 mai 2017 | Laura-Cristina DUMITRU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept civil, Flux informații, Recuperare creanțe, SELECTED

Exec. conf. univ. dr. Eugen Hurubă, Director Centrul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Executorilor Judecătorești, s-a referit, în cadrul dezbaterii Noutăți de ultimă oră în executarea silităediția 132, organizată de Societatea de Științe Juridice, la instituirea registrelor publice prin lege în cazul contractelor de credit.

Eugen Hurubă: „Cu privire la contractele de credit, n-am nici cel mai mic dubiu că prin lege nu se poate institui un registru public care să respecte toate cerințele legii în sensul de a oferi și protecția participanților contractanți cu privire la faptul că au calitate de debitor, pe de o parte, cu privire la câtimea sumei împrumutate și așa mai departe, o serie de multe alte clauze contractuale care nu ar putea fi făcute publice împotriva voinței lor și, pe de altă parte, necesitatea introducerii lui pentru a-i oferi un caracter de titlu executoriu pe care de altfel legea specială deja ni l-a conferit.”

Laura-Cristina Dumitru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică