Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

Baroul București. Corespondența cu Ministerul Justiției ref. asigurarea de spații adecvate avocaților
10.05.2017 | JURIDICE.ro

Marți, 9 mai 2017, Baroul București a publicat adresa transmisă Ministerului Justiției cu privire la dispozițiile art. 38 din Legea nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat, referitoare la asigurarea de către MJ a spațiilor adecvate desfășurării activității avocaților în locația în care funcționează Secțiile Civile VI și VII ale Tribunalului București, precum și răspunsul oferit de către MJ, potrivit unui comunicat al Baroului București.

În adresa sa, Baroul București a solicitat MJ oferirea de sprijin legal în vederea asigurării, în mod gratuit, a unui spațiu care să fie exclusiv la dispoziția avocaților, în locațiile pe care Tribunalul București de administrează în Complexul Industrial „Sema Parc”.

În replică, MJ a arătat că spațiile în care funcționează Secțiile Civile VI și VII ale Tribunalului București sunt închiriate de către instanță, iar articolul menționat din Legea nr. 51/1995 nu face referire la asigurarea unui asemenea spațiu în orice locație deținută de instanțe, indiferent de regimul de deținere a acesteia, astfel încât demersurile făcute de Baroul București pentru identificarea și închirierea unui spațiu care să corespundă nevoilor avocaților în locația respectivă sunt oportune și necesare. În calitatea sa de ordonator principal de credite, MJ poate aloca fonduri doar pentru închirierea unor spații necesare desfășurării activității instanțelor de judecată.

Totodată, Baroul București a invitat avocații să aducă la cunoștința Consiliului Baroului și a Decanului orice aspecte care împiedică sau limitează realizarea activității lor, în scopul solicitării remedierii deficiențelor de către autoritățile competente.

:: Adresa Baroului București
:: Răspunsul Ministerului Justiției


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.