Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Tribunalul Timiș. Subevaluare 2450 vagoane supuse casării. Arestare preventivă
10.05.2017 | JURIDICE.ro

Document finalizat

Cod ECLI    ECLI:RO:TBTIM:2017:003.000071

 

R O M Â N I A

TRIBUNALUL …

SECŢIA PENALĂ

ÎNCHEIERE NR. 71/DL

Şedinţa din camera de consiliu din data de 04 APRILIE 2017

Instanța constituită din:

JUDECĂTOR DE DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI: …

GREFIER: …

 

…fost reprezentat de procuror…

Pe rol se află soluţionarea propunerii de luare a măsurii arestării preventive față de inculpaţii … formulată de …

La apelul nominal, făcut în şedinţa din camera de consiliu, au răspuns inculpații după cum urmează:

Inculpatul…, asistat de avocat ales …

Procedura de citare este legal îndeplinită.

S-a făcut referatul cauzei de către grefierul de şedinţă, după care, în conformitate cu dispoziţiile art.225 alin.8 C. proc. pen., judecătorul de drepturi şi libertăţi le aduce la cunoştinţă inculpaților infracţiunile de care sunt acuzați şi dreptul de a nu face nicio declaraţie, atrăgându-le atenţia că ceea ce declară poate fi folosit împotriva lor.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi procedează la audierea inculpaților, conform dispoziţiilor art.225 alin.7 C. proc. pen., declaraţiile acestora fiind consemnate şi ataşate la dosarul cauzei.

Nefiind alte cereri de formulat, judecătorul de drepturi şi libertăţi acordă cuvântul asupra propunerii de luare a măsurii arestării preventive.

Reprezentantul …, având cuvântul, solicită admiterea propunerii de arestare preventivă față de inculpaţii … pentru o perioadă de 30 de zile. Precizează că săvârşirea infracţiunilor de către inculpaţi rezultă din întregul material probator administrat în cauză şi faptele inculpaţilor întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, șantaj, fals intelectual și uz de fals.

Arată că din probele administrate rezultă că inculpaţii au săvârşit o infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani ori mai mare şi se constată că privarea lor de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică. De asemenea, măsura apare ca fiind proporţională cu gravitatea acuzaţiilor aduse inculpaţilor, iar gravitatea acuzaţiilor aduse inculpaţilor se desprinde atât din analiza conţinutului abstract al acestora, prin aceea că infracţiunile principale care au fost reținute în sarcina inculpaților, prin prisma limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, se înscriu în categoria infracțiunilor pentru care pericolul pentru ordinea publică este implicit, cât şi a conţinutului concret al faptelor imputate, respectiv printr-o simplă evaluare a criteriilor de ordin obiectiv şi subiectiv ale faptelor reţinute în sarcina inculpaţilor, prin prisma modului şi mijloacelor de săvârşire, a scopului urmărit de inculpaţi, a împrejurărilor concrete de săvârşire şi a urmărilor produse. Susţine că trebuie remarcată gravitatea sporită a faptelor reţinute în sarcina inculpaţilor, prin desfăşurarea unor activităţi infracţionale cu consecinţe directe asupra stabilității financiare a unei societăți de stat cu un rol important în economie, apte să producă un impact deosebit asupra opiniei publice şi percepţiei privind siguranţa publică. Trebuie evidenţiată amploarea pe care a înregistrat-o în timp activitatea infracţională a inculpaţilor, precum şi atenta premeditare a activităţii infracţionale, inculpaţii implementând modalități clar conturate prin care să se realizeze vânzarea lotului de 2450 de vagoane către…, precum și proceduri exprese prin care să se procedeze la casarea vagoanelor și evidențierea deșeurilor rezultate în documente doveditoare cu caracter fals. Mai arată că pe parcursul procedurilor de casare, în situațiile în care unii dintre angajați refuzau să intre în comisiile de casare, realizând caracterul ilegal al demersurilor efectuate și al actelor ce trebuiau întocmite în fals pentru a oculta activitatea infracțională, funcționarii din conducerile sucursalelor și reprezentanții societății beneficiare exercitau amenințări și presiuni asupra angajaților cu desfacerea contractelor de muncă, determinându-i pe unii să-și reconsidere poziția inițială. De asemenea, prin activitatea infracțională s-a cauzat … un prejudiciu de 6.313.748,52 euro. Precizează că există suficiente probe că inculpaţii au săvârşit faptele reţinute în sarcina lor. Pentru motivele arătate, solicită luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţi, precizând că această măsură se impune pentru a asigura buna desfăşurare a procesului penal. (…)

Declarând dezbaterile închise, judecătorul de drepturi și libertăți reține cauza spre soluționare.

JUDECĂTORUL DE DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI,

Deliberând, constată următoarele:

Prin referatul cu propunerea de arestare preventivă înregistrat pe rolul Tribunalului Timiș la data de 04.05.2017 sub nr. 4148/30/2017 …a solicitat dispunerea arestării preventive, pe o durată de 30 de zile, față de inculpații …

În susținerea referatului, procurorul a arătat că prin ordonanța din  data de 29.09.2016, s-a dispus  începerea urmăririi penale in rem, față de infracțiunile de constituire de grup infracțional organizat, șantaj, delapidare, fals intelectual și uz de fals, prev. de art. 367 alin.1 C.p, art. 207 alin.1,3 C.p,  art. 295 alin.1 C.p, art. 321 alin.1 C.p, art. 323 C.p. Din cercetări a rezultat  că începând cu anul 2016, la nivelul… s-a constituit un grup infracțional organizat, care cu prilejul operațiilor bursiere și de vânzare, a subevaluat un număr de 2459 de vagoane la preț de fier vechi, asigurând astfel  traficarea în folosul … a diferenței rezultate din prețul de deșeuri de oțel sau fier greu  și  cel de fier vechi.

Prin ordonanța din data de 26.04.2017, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, față de numiții …,pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, delapidare, instigare la fals intelectual și uz de fals, prev. de art. 367 alin.1 C.p,  art. 295 alin.1 C.p, art. 47 C.p., rap. la  art. 321 alin.1 C.p, art. 323 C.p. cu aplic. art. 38 alin.1 C.p.; față de numiții …,  pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, complicitate la delapidare, fals intelectual și uz de fals, prev. de art. 367 alin.1 C.p,  art. 48 C.p. rap. la art. 295 alin.1 C.p, art. 321 alin.1 C.p, art. 323 C.p. cu aplic. art. 38 alin.1 C.p.; față de numiții …, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, complicitate la delapidare, complicitate la fals intelectual și uz de fals, prev. de art. 367 alin.1 C.p,  art. 48 C.p. rap. la art. 295 alin.1 C.p, art. 48 Cp, rap la art. 321 alin.1 C.p, art. 323 C.p. cu aplic. art. 38 alin.1 C.p.; față de numiții …, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, complicitate la delapidare, șantaj, complicitate la fals intelectual și uz de fals, prev. de art. 367 alin.1 C.p,  art. 48 C.p. rap. la art. 295 alin.1 C.p, art. 207 alin. 3 C.p.art. 48 Cp, rap la art. 321 alin.1 C.p, art. 323 C.p. cu aplic. art. 38 alin.1 C.p.; față de numiții …pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea infractorului, prev. de art. 269 alin.1 C.p.

Prin ordonanța din data de 02.05.2017 s-a dispus schimbarea încadrării juridice față de suspecți, dispunându-se reținerea în sarcina acestora a infracțiunii de delapidare cu consecințe deosebit de grave, prev. de art. 295 alin.1 C.p. cu aplic. art. 309 C.p. respectiv complicitate le delapidare cu consecințe deosebit de grave, prev. de art. 48 C.p., rap. la art. 295 alin.1 C.p. cu aplic. art. 309 C.p.

Prin ordonanțele din data de 03-04.05.2017, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, între alții, față de inculpații:

– …pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, instigare la fals intelectual și uz de fals, prev. de art. 367 alin.1 C.p,  art. 295 alin.1 C.p. cu aplic, art.309 C.p., art. 47 C.p. rap. la  art. 321 alin.1 C.p, art. 323 C.p, cu aplic. art. 38 alin.1 C.p….(…)

Procurorul a reținut faptul că în cursul anului 2016, la nivelul…s-a constituit un grup infracțional organizat, implicând factori de decizie de la nivelul central și teritorial al societății de transport, având ca scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societății, cu prilejul operațiunilor de vânzare-cumpărare a 2450 de vagoane destinate casării, facilitând astfel traficarea în folosul … a diferenței rezultate între valoarea reală și cea subevaluată a bunurilor casate. (…)

S-a susținut că modul în care s-a realizat includerea lotului de 2450 vagoane în categoria bunurilor supuse casării și felul în care s-a realizat oferta de vânzare de către …suscită discuții. (…)

Manopera frauduloasă s-a putut constata și din analiza modului în care au fost întocmite ulterior documentele de casare. (…)

Procurorul a reținut, din analiza probatoriului administrat, că principala categorie de deșeuri metalice vizată de ansamblul infracțional a fost oțelul. (…)

La începutul anului 2017, în cadrul dosarului penal s-a solicitat un control din partea …cu privire la modul în care era evidențiată în contabilitatea … relația comercială cu … Ulterior solicitării de documente de către inspectorii antifraudă, reprezentanții … au început să își ia unele măsuri, menite să oculteze participarea lor la activitatea infracțională. (…)

În ceea ce privește contribuția inculpaților la activitatea infracțională, procurorul a observat că în manoperele frauduloase au fost implicați factori de decizie de la nivelul central și teritorial ai societății de transport, precum și reprezentanții societății beneficiare…..

Procurorul a apreciat că săvârşirea infracţiunilor de către inculpaţi rezultă din întregul material probator administrat în cauză (…)

Faptele inculpaţilor întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin.1 și 2 C.p., pedepsită cu închisoare de la 3 la 10 ani, delapidare cu consecințe deosebit de grave, prev. de art. art.295 alin.1 C.p. cu aplic. art.309 C.p., pedepsită cu închisoare de la 3 la 10 ani și 6 luni, șantaj, prev. de  art.207 alin.1 și 3 C.p., pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani, fals intelectual, prev. de art.321 alin.1 C.p. și uz de fals, prev. de art.323 C.p.

Din probele administrate a rezultat că inculpaţii au săvârşit o infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani ori mai mare, iar privarea lor de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică.

De asemenea, măsura apare ca fiind proporţională cu gravitatea acuzaţiilor aduse inculpaţilor, care se deduce din conţinutul abstract al faptei, prin aceea că infracţiunile principale care au fost reținute în sarcina inculpaților, prin prisma limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, se înscriu în categoria infracțiunilor pentru care pericolul pentru ordinea publică este implicit; din conţinutul concret, printr-o simplă evaluare a criteriilor de ordin obiectiv şi subiectiv ale faptelor reţinute în sarcina inculpaţilor, prin prisma modului şi mijloacelor de săvârşire, a scopului urmărit de inculpaţi, a împrejurărilor concrete de săvârşire şi a urmărilor produse.

Procurorul a remarcat gravitatea sporită a faptelor reţinute în sarcina inculpaţilor, prin desfăşurarea unor activităţi infracţionale cu consecinţe directe asupra stabilității financiare a unei societăți de stat cu un rol important în economie, apte să producă un impact deosebit asupra opiniei publice şi percepţiei privind siguranţa publică.

De asemenea, a fost evidențiată amploarea pe care a înregistrat-o în timp activitatea infracţională a inculpaţilor, precum şi atenta premeditare a activităţii infracţionale, inculpaţii implementând modalități clar conturate prin care să se realizeze vânzarea lotului de 2450 de vagoane către  …, precum și proceduri exprese prin care să se procedeze la casarea vagoanelor și evidențierea deșeurilor rezultate în documente doveditoare cu caracter fals.

Prin activitatea infracțională s-a cauzat … un prejudiciu estimat de 6.313.748,52 euro, inculpații dovedind lipsa oricăror scrupule și nicio considerație pentru situația financiară dificilă în care se află societatea feroviară, care le-ar fi cerut să facă toate demersurile necesare unei conduceri responsabile în vederea rentabilizării activității societății și obținerii unui venit cât mai consistent din valorificarea activelor acesteia.

Procurorul a apreciat că există suficiente probe că inculpaţii au săvârşit faptele reţinute în sarcina lor.

Dispoziţiile legale în materie au fost coroborate cu prev. art. 5 lit. c din CEDO care permit privarea de libertate a inculpatului atunci când există suspiciuni rezonabile că a săvârşit o infracţiune sau când rezultă necesitatea de a-l împiedica să săvârşească o altă infracţiune sau să fugă după săvârşirea acesteia. Interpretând noţiunea de “suspiciuni rezonabile”, în jurisprudenţa sa constantă Curtea a precizat că această noţiune nu presupune necesitatea existenţei unui probatoriu amplu, similar cu cel necesar pentru a justifica o condamnare sau chiar pentru a aduce o acuzaţie.

Deliberând asupra cererii, din actele si probele administrate in cauză, Tribunalul  reţine următoarele:

Potrivit art. 223 Cod procedură penală, “ Măsura arestării preventive poate fi luată de către judecătorul de drepturi şi libertăţi, în cursul urmăririi penale, de către judecătorul de cameră preliminară, în procedura de cameră preliminară, sau de către instanţa de judecată în faţa căreia se află cauza, în cursul judecăţii, numai dacă din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit o infracţiune şi există una dintre următoarele situaţii:

a) inculpatul a fugit ori s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală sau de la judecată, ori a făcut pregătiri de orice natură pentru astfel de acte;

b) inculpatul încearcă să influenţeze un alt participant la comiterea infracţiunii, un martor ori un expert sau să distrugă, să altereze, să ascundă ori să sustragă mijloace materiale de probă sau să determine o altă persoană să aibă un astfel de comportament;

c) inculpatul exercită presiuni asupra persoanei vătămate sau încearcă să realizeze o înţelegere frauduloasă cu aceasta;

d) există suspiciunea rezonabilă că, după punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, inculpatul a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune sau pregăteşte săvârşirea unei noi infracţiuni.

Măsura arestării preventive a inculpatului poate fi luată şi dacă din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit o infracţiune intenţionată contra vieţii, o infracţiune prin care s-a cauzat vătămarea corporală sau moartea unei persoane, o infracţiune contra securităţii naţionale prevăzută de Codul penal şi alte legi speciale, o infracţiune de trafic de stupefiante, trafic de arme, trafic de persoane, acte de terorism, spălare a banilor, falsificare de monede ori alte valori, şantaj, viol, lipsire de libertate, evaziune fiscală, ultraj, ultraj judiciar, o infracţiune de corupţie, o infracţiune săvârşită prin mijloace de comunicare electronică sau o altă infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani ori mai mare şi, pe baza evaluării gravităţii faptei, a modului şi a circumstanţelor de comitere a acesteia, a anturajului şi a mediului din care acesta provine, a antecedentelor penale şi a altor împrejurări privitoare la persoana acestuia, se constată că privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică.”.

Acuzarea si-a întemeiat cererea de luare a măsura arestării pe dispoziţiile art. 223 alin.  2, 224 raportat la art. 202 alin.1, 2, 3, 4 cod procedură penală.

Pentru a se putea dispune arestarea preventivă trebuie ca, pe lângă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit o infracţiune, scopul măsurii să fie atins, respectiv asigurarea bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată ori a prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni.

Coroborând probele mai sus evocate, instanţa reţine că acuzarea a demonstrat, fără putinţă de tăgadă, îndeplinirea  condiţiilor prevăzute de textele de lege invocate privind necesitatea luării unei măsuri preventive

Din referatul cu propunere  de arestare preventivă instanţa reţine următoarele:

În cursul anului 2016, la nivelul…, s-a constituit un grup infracțional organizat, implicând factori de decizie de la nivelul central și teritorial al societății de transport, având ca scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societății, cu prilejul operațiunilor de vânzare-cumpărare a 2450 de vagoane destinate casării, facilitând astfel traficarea în folosul … a diferenței rezultate între valoarea reală și cea subevaluată a bunurilor casate. (…)

Ulterior încheierii contractului, în vederea punerii în aplicare a planului infracțional, conducerea executivă a … a emis dispoziția nr. …înaintată sucursalelor … privind aducerea la îndeplinire a contractului nr. …încheiat între ….

În dispoziție, se solicita ca la nivelul fiecărei sucursale să se desemneze un responsabil pentru casarea vagoanelor, care să se ocupe de toate formalitățile care trebuiau îndeplinite pentru executarea contractului. De asemenea, în dispoziție se preciza expres că, în documentația care se va întocmi la momentul casării vagoanelor, se vor menționa ”cantități de fier”, iar în avizul de însoțire a mărfii, se va menționa că produsul transportat este ” fier vechi provenit din tăierea vagoanelor nr…..”.

Manopera frauduloasă s-a putut constata și din analiza modului în care au fost întocmite ulterior documentele de casare. (…)

Din această poziție, reprezentanții … împreună cu funcționarii din conducerea sucursalelor … au exercitat presiuni constante asupra membrilor comisiilor de casare, în vederea constrângerii acestora la manopere frauduloase convenite. Așa cum se poate desprinde și din analiza unora dintre …unii dintre angajații … refuzau să intre în comisiile de casare, realizând caracterul ilegal al demersurilor efectuate și al actelor ce trebuiau întocmite în fals pentru a oculta activitatea infracțională, situații în care funcționarii din conducerile sucursalelor și reprezentanții societății beneficiare exercitau amenințări asupra acestora cu desfacerea contractelor de muncă, determinându-i pe unii să-și reconsidere poziția inițială.

Conform planului infracțional pus în practică de către membrii grupării, la momentul procedurilor de casare a vagoanelor, erau întocmite în fals documente care atestau cantități de fier vechi obținute din casări, (…)

Ansamblul probelor prezentate de acuzare determină o suspiciune rezonabilă că inculpații au săvârşit infracţiunile reliefate în referatul cu propunere de arestare preventivă, noţiunea de suspiciune fiind raportată la jurisprudenţa CEDO, anume există suficiente date, informaţii care să convingă un observator obiectiv şi imparţial  că este posibil ca inculpatul să fi săvârşit infracţiunea.

Raportându-se strict la prevederile art. 5 lit. C din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, Tribunalul reaminteşte că acest text de lege condiţionează legalitatea privării de libertate de existenţa unor motive verosimile, temeinice, că s-a săvârşit o infracţiune. Noţiunea de motive verosimile trebuie interpretată în sensul existenţei unor date şi informaţii care să convingă că e posibil ca persoana respectivă să fi săvârşit infracţiunea ce face obiectul judecăţii.

În contradicţie cu apărările inculpaţilor, Tribunalul afirmă, în concordanţă cu practica CEDO, că aceste date nu trebuie să aibă aceeaşi forţă cu cele necesare pentru a justifica o condamnare.

Acuzarea este obligată să ofere un set minim de fapte şi informaţii care să convingă instanţa cu privire la existenţa indiciilor temeinice; acest lucru, însă, nu presupune ca autorităţile să dispună de probe suficiente pentru a formula acuzele împotriva inculpatului la momentul arestării. Scopul codului de procedură penală şi a art. 5 CEDO este asigurarea că  nici o  persoană nu va fi lipsită de libertate în mod arbitrar. Protejarea libertăţii individuale împotriva ingerinţelor arbitrare ale autorităţilor nu trebuie să stânjenească eforturile autorităţilor judiciare în administrarea probelor şi desfăşurarea procesului penal în bune condiţii.

Prin luarea măsurii arestării preventive inculpaţilor nu li se impută săvârşirea infracţiunilor, ci se constată existenţa unor probe suficiente, considerate temeinice în acest sens, raportat la stadiul în care se află procesul penal.

Aceeaşi Convenţie statuează posibilitatea arestării persoanei în vederea aducerii ei în faţa autorităţilor competente atunci când există motive verosimile de a bănui că a săvârşit o infracţiune.

Analizând starea de fapt descrisă precum şi probele administrate instanţa reţine următoarele:  (…)

 

Potrivit art. 4 din Legea 98/12.05.2016 au calitatea de autoritate contractantă în sensul prezentei legi:  a) autorităţile şi instituţiile publice centrale sau locale, precum şi structurile din componenţa acestora care au delegată calitatea de ordonator de credite şi care au stabilite competenţe în domeniul achiziţiilor publice;  b) organismele de drept public;   c) asocierile care cuprind cel puţin o autoritate contractantă dintre cele prevăzute la lit. a) sau b).

Art.  68  reglementează  procedurile de atribuire reglementate de prezenta lege, aplicabile pentru atribuirea contractelor de achiziţie publică/acordurilor-cadru sau organizarea concursurilor de soluţii cu o valoare estimată egală sau mai mare decât pragurile prevăzute la art. 7 alin. (5), care sunt următoarele:    licitaţia deschisă; licitaţia restrânsă; negocierea competitivă; dialogul competitiv; parteneriatul pentru inovare; negocierea fără publicare prealabilă;   g) concursul de soluţii; procedura de atribuire aplicabilă în cazul serviciilor sociale şi al altor servicii specifice;procedura simplificată.

Prin urmare, din analiza acestor texte de lege, rezultă fără putinţă de tăgadă că, …este o autoritate contractantă; prin urmare, se supune procedurilor de atribuire stabilite de lege

Însă, prin Dispoziţia …, în baza unei simple adrese emise de …nr. …, directorul … statuează, împotriva textului de lege, că societatea pe care o conduce nu este autoritate contractantă şi deci nu se supune OUG 34/2006, actul normativ anterior în vigoare la data emiterii deciziei, act care a fost abrogat de Legea 98/12.05.2016.

Prim emiterea acestei decizii, încă de la nivelul anului 2010, s-a deschis practic calea către eludarea normelor imperative care obligă orice autoritatea contractantă la încheierea contractelor de achiziţie publică într-un anumit regim.

Statuând cu de la sine putere că societatea nu se încadrează în categoria autorităţilor contractante, conducerea …la nivelul anului 2010 deschide calea fraudării intereselor societăţii prin organizarea achiziţiilor de orice tip prin ….

Consecinţa este plasarea tuturor contractelor de achiziţii sub auspiciile unui mecanism controlat, dar netransparent, acela al tranzacţiilor pe bursă; sub aparenţa tranzacţionării,  bursa fiind un sistem mai puţin riguros, se asigura ofertantului agreat condiţiile de adjudecare, cu consecinţa încălcării condiţiilor de transparenţă specifică sistemului SEAP, care se adresează instituţiilor publice.

Practic, acesta este mecanismul care stă la baza conivenţei dintre reprezentanţii … şi cei ai…; prin fixarea controlată a unui preţ se asigură că partenerul agreat este cel care va încheia contractul.

Având această acoperire legală, … devine singura firmă capabilă să se ocupe de valorificarea materialelor rezultate din casarea celor 2450 de vagoane.

Conivenţa frauduloasă este dovedită şi prin clauzele contractuale.

Potrivit Notei de fundamentare – HG 659/2016 privind aprobarea bugetului pe anul 2016 al …, se prevede că veniturile pe anul 2016, din vânzarea fierului vechi, urmau să fie de 22.792 mii lei.

Pentru a mări şansele de valorificare se stabileşte că vagoanele vor fi scoase la licitaţie în loturi mici, care să permită prezentarea la licitaţie a unui număr mai mare de clienţi.

Inculpaţii …. au afirmat că s-au iniţiat  43 de licitaţii, care nu au fost finalizate, prin neprezentarea niciunui potenţial client.

Deşi s-a stabilit că vânzarea pe loturi mici ar fi preferabilă şi mai eficientă, în sensul că ar permite atragerea  mai multor potenţiali clienţi, în anul 2016, brusc, se stabileşte că vagoanele vor fi vândute într-un singur lot, ceea ce se şi realizează.

Oferta de vânzare inițiată …de pe … viza cantitatea generică de 49.000 tone fier vechi, fără a se ține cont de Nota de fundamentare a HG …., menită tocmai să rentabilizeze activitatea societății

Potrivit contractului …., obiectul vânzării îl constituie „fier vechi provenit din tăierea a 2450 vagoane pe roţi proprii”. Altfel spus, nu se specifică o cantitate anume de fier vechi, deşi acesta este obiectul contractului, ci doar un număr de vagoane, cantitatea de fier neputând fi stabilită, în contradicție cu oferta de vânzare.

Preţul nu este determinat ci determinabil, respectiv prin înmulţirea cantităţii de fier vechi cu preţul unitar pe tonă.

O prevedere a contractului stipulează că, în cazul în care se constată că unele vagoane nu pot fi tăiate la locul de depozitare, acestea vor fi înlocuite, astfel încât la finalizarea contractului să fie predate numărul de vagoane stipulate, indiferent de cantitatea de fier vechi obținută

Altfel spus, contractul lasă deschisă posibilitatea tăierii unui număr incert de vagoane, în lipsa unor prevederi clare privind cantitatea de fier vechi ce se urmărea a fi vândută.

Aceiaşi inculpaţi, în calitate de directori şi membrii ai …, cunosc existenţa Dispoziţiei…., care stă la baza contractului, dar nu îi cunosc prevederile.

Motivarea lor este că există” foarte multe astfel de decizii interne”.

Anexa nr. IV a acestei dispoziții  este cea care stabileşte neechivoc ce trebuie să conţină avizul de expediţie cu ocazia predării fierului vechi conform procesului verbal de predare primire pentru: fier vechi şarjat, materiale neferoase, oţel aliat, repere recuperate pe baza căruia se face înregistrarea în gestiunea proprietarului.

Factura întocmită are ca anexe: procesul verbal de recuperare pentru fiecare categorie de material recuperat, aviz de expediţie  pentru fiecare categorie de material recuperat.

Aceste prevederi sunt ignorate cu desăvârşire de toţi factorii de decizie.

Materialul probator prezentat succint, coroborat cu declaraţiile inculpaţilor, relevă o stare de fapt emblematică pentru modul în care se devalizează companiile de stat.

Astfel, în desconsiderarea legii, conducerea … scoate de sub incidenţa legii care guvernează autoritatea contractante întreaga activitate a societăţii .

Consecinţa este obţinerea contractelor de către partenerii agreaţi, în speţă …cu consecinţa prejudicierii societăţii ….

Inculpaţii …neagă orice implicare, afirmând că au semnat un contract în necunoştinţă de cauză.

În opinia inculpaților, singurul care ar putea fi vinovat este cel care a întocmit modelul de contract, în urmă cu un număr nedefinit de ani, persoană care nu poate fi identificată.

Inculpaţii au negat că ar face parte dintr-un grup infracţional organizat.

O raţiune a incriminării grupului infracțional organizat – susţinută cu tărie în doctrina germană, dar acceptată şi de doctrina română– are drept premisă ideea că existenţa unui grup infracţional organizat ori actul de a deveni membru al unei asemenea grupări constituie o sursă sporită de pericol.

Astfel, nu poate fi ignorat aspectul că o astfel de grupare este susceptibilă să creeze un risc sporit în comparaţie cu o persoană ce acţionează în mod individual ori în mod sporadic alături de alte persoane.

În acest moment procesual, în baza probelor administrate, instanța afirmă că este îndeplinită condiția existenței indiciilor temeinice din  care să rezulte suspiciunea rezonabilă că inculpații au săvârșit infracțiunea de constituire a unui grup infracțional organizat. (…)

În Raportul anual privind criminalitatea organizată, Consiliul Europei a utilizat drept criteriu esenţial în vederea definirii criminalităţii organizate constituirea grupului pentru o perioadă prelungită ori indefinită.

Faptul că, ulterior încetării efectelor contractului din 2016, aceiași inculpați au inițiat alte licitații, în aceleași condiții defavorabile …, dovedește că grupul a fost constituit pentru o perioadă nedefinită.

Probabil că, în condițiile în care acest demers al … nu ar fi existat, conducerea … ar fi continuat aceste practici până, probabil, la vânzarea la preț derizoriu a întregului stoc de vagoane.

Deși apărătorii inculpaților au acreditat ideea că nu sunt probe în susținerea tezelor acuzării, omițând că momentul procesual nu reclamă probe certe ci doar indicii, materialul probator relevă altceva.

În calitate de membrii ai …inculpații aveau obligația legală de a depune toate diligențele în vederea protejării intereselor societății a cărei conducere executivă o asigurau.

Activitatea lor nu a dovedit o astfel de preocupare, dimpotrivă; neimplicarea în rentabilizarea societății, cunoscând consecințele, a fost reală și neechivocă, raportat la contractul cu ….

Dacă la nivelul anului 2008 se estima obținerea unui miliard de euro din vânzarea …, în prezent compania este la un pas de faliment.

Dacă în 2013 s-a recurs la ștergerea datoriilor, din 2014 până în prezent s-au acumulat datorii de 120 milioane de euro.

Aceste date dovedesc că cei din conducerea executivă, cu referire punctuală la cei patru inculpați, nu au manifestat nici un interes pentru îndeplinirea cu buna credință a obligațiilor ce le reveneau.

Încheierea contractului care face obiectul dosarului, în condiții mai mult decât păgubitoare, cu consecința unei pierderi estimate la 6.000.000 Euro este încadrabilă în prevederile art. 295 alin. 1 cod penal.

Aceasta deoarece inculpații s-au folosit de bunurile societății pe care o administrează pentru a facilita obținerea de către …a unor sume de bani din valorificarea bunurilor casate ale….

Analizând din aceste perspective activitatea infracțională a inculpaților, instanța apreciază că cei patru inculpați, membrii ai conducerii executive, prin acțiunile lor, au produs prejudicii grave societății ….

Chiar dacă inculpații au arătat că au ocupat pentru perioade de timp scurte funcțiile de conducere, instanța apreciază că nu pot fi exonerați de răspundere.

Este dincolo de orice dubiu că situația catastrofală în care se află astăzi societatea nu poate fi imputată doar inculpaților din prezentul dosar.

Așa cum au declarat parte din inculpații audiați, există în toate stațiile … mii de vagoane abandonate, de mai bine de 10 ani, în care cresc copaci.

Nimeni nu se consideră vinovat, imaginile dezolante au devenit normalitate.

Instanța consideră, însă, că este momentul ca, tragerea la răspundere a celor care, investiți în funcții importante, au contribuit și contribuie la distrugerea segmentelor economice vitale pentru orice stat,  să devină efectivă.

Jaful din companiile de stat a devenit un sport național, cu consecințe incomensurabile.

Lipsa unui semnal ferm, rapid și eficient din partea  organelor competente a contribuit în egală măsură la situația dezastruoasă  a …

Doar așa se pot explica datoriile de 120 milioane de euro acumulate în trei ani, după o ștergere a datoriilor istorice de 375 milioane de euro.

Nici falimentul unor societăți altă dată de top, competitive, care, la fel ca …, ajung în final să fie vândute la bucată, tot ca fier vechi,  nu mai este o noutate.

Iar principalii vinovați sunt factorii de decizie care, în disprețul total al legii, inițiază și permit acțiuni care conduc la falimentarea societăților pe care le conduc.

Pentru aceste considerente, apreciind că sunt îndeplinite condițiile cerute de lege pentru luarea măsurii aretului preventiv, în ceea ce îi privește pe inculpații  …,instanța urmează a admite propunerea ….

Este evident că, fără participarea inculpaților angajați în sucursale, prejudiciul nu ar fi existat.

În condițiile în care aceștia, în calitate de angajați ai sucursalelor, având pregătire de specialitate, s-ar fi opus vânzării bunurilor în condiții atât de dezavantajoase pentru societate, contractul nu putea fi pus în executare.

Chiar dacă vina acestor inculpați poate fi apreciată ca fiind mai redusă comparativ cu aceea a factorilor decizionali, interceptările și depozițiile martorilor confirmă că aceștia cunoșteau consecințele acțiunilor lor, pe care și le-au asumat.

În ceea ce privește inculpații … aceștia au cunoscut la rândul lor faptul ca actul încheiat produce prejudicii…, dar nu s-au opus, contribuind la delapidarea societății.

În consecință, instanța apreciază că pentru inculpații …,măsura solicitată de acuzare este disproporționată, urmând a fi respinsă propunerea în ceea ce îi privește.

În ceea ce îi privește pe inculpații …care nu a avut nici un rol în derularea contractului; …care a întocmit o documentație și a înaintat-o;… care nu a participat nici la încheierea contractului, nici la casare; …respectiv … care au  semnat și completat un proces verbal , la presiunile inculpatului …fost angajat a …; participant la o comisie de casare a unui număr de .. de vagoane, instanța apreciază că, în cazul acestora, măsura controlului judiciar este oportună, proporțională și suficientă

Participarea  inculpaților … implicarea în activitățile de casare, de completare de acte determină instanța la plasarea acestora in arest domiciliu

În consecință,  în temeiul art. 226 Cod procedură penală,  raportat la art. 202 alin. 1, 2, 3 şi 4 lit. e) şi art. 223 alin. 2 Cod procedură, va admite  în parte propunerea…, privind arestarea preventivă a inculpaților …,

Va dispune arestarea preventivă a inculpatului …, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

Va dispune arestarea preventivă a inculpatului …, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

Va dispune arestarea preventivă a inculpatului … pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

Va dispune arestarea preventivă a inculpatului …, cu domiciliul în … pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 227 alin. 1 cod procedură penală va respinge propunerea de arestare preventivă formulată de …privind pe inculpaţii …,

În baza art. 219 alin. 7 c.pr.pen va dispune luarea măsurii arestului la domiciliu pentru inculpatul …, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. va impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul/ resedinţă  din  localitatea …fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura, respectiv Tribunalul Timiș

În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi si libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale.

În baza art. 221 alin. (4) Cod procedură penală  va atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

În baza art. 219 alin. 7 c.pr.pen va  dispune luarea măsurii arestului la domiciliu pentru inculpatul …, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. va  impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul/ resedinţă  din  localitatea … fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura, respectiv Tribunalul Timiș.

În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi si libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale.

În baza art. 221 alin. (4) Cod procedură penală  va atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

În baza art. 219 alin. 7 c.pr.pen va dispune luarea măsurii arestului la domiciliu pentru inculpatul …, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. va impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul/ resedinţă  din  localitatea … fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura, respectiv Tribunalul Timiș.

În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi si libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale.

În baza art. 221 alin. (4) Cod procedură penală va  atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

În baza art. 219 alin. 7 c.pr.pen va dispune luarea măsurii arestului la domiciliu pentru inculpatul  …, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. va impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul/ resedinţă  din  localitatea … fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura, respectiv Tribunalul Timiș.

În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi si libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale.

În baza art. 221 alin. (4) Cod procedură penală   atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

În baza art. 219 alin. 7 c.pr.pen va dispune luarea măsurii arestului la domiciliu pentru inculpatul  …, pe o durată de 30 de zile,pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. va impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul/ resedinţă  din  localitatea …fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura, respectiv Tribunalul Timis.

În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi si libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale.

În baza art. 221 alin. (4) Cod procedură penală va  atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală va dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul …, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie … conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală va atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală va dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul …, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie … conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, va impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală va dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul …, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie … conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, va impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală va atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală va dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul …,  pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie … conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, va impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală va atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală va dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul …, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie … conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, va impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală va atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală va dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul…, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie … conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, va impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală va atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul …pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie … conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală va dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul …,  pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie …conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, va impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală va atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală va dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpata …, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie … conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, va impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală va atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală va dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul  …, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie … conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, va impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală va atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia.

În baza art. 272 c.pr.pen va dispune virarea sumei de 130 lei cu titlu onorariu avocat oficiu din contul Ministerului Justiţiei în contul baroului de Avocaţi … pentru avocat oficiu.

PENTRU ACESTE MOTIVE,
ÎN NUMELE LEGII

DISPUNE

 

În temeiul art. 226 Cod procedură penală,  raportat la art. 202 alin. 1, 2, 3 şi 4 lit. e) şi art. 223 alin. 2 Cod procedură, admite  în parte propunerea … , privind arestarea preventivă a inculpatilor …

Dispune arestarea preventivă a inculpatului …, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului …, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului …, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului …, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 227 alin. 1 cod procedură penală respinge propunerea de arestare preventivă formulată de…. privind pe inculpaţii …,

În baza art. 219 alin. 7 c.pr.pen dispune luarea măsurii arestului la domiciliu pentru inculpatul …, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul/ resedinţă  din  localitatea …fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura, respectiv Tribunalul Timiș

În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi si libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale.

În baza art. 221 alin. (4) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

În baza art. 219 alin. 7 C.pr.pen dispune luarea măsurii arestului la domiciliu pentru inculpatul …, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul/ resedinţă  din  localitatea … fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura, respectiv Tribunalul Timiș.

În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi si libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale.

În baza art. 221 alin. (4) Cod procedură penală   atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

În baza art. 219 alin. 7 C.pr.pen dispune luarea măsurii arestului la domiciliu pentru inculpatul …, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul/ resedinţă  din  localitatea … fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura, respectiv Tribunalul Timiș.

În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi si libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale.

În baza art. 221 alin. (4) Cod procedură penală   atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

În baza art. 219 alin. 7 c.pr.pen dispune luarea măsurii arestului la domiciliu pentru inculpatul  …, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul/resedinţă  din  localitatea … fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura, respectiv Tribunalul Timiș.

În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi si libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale.

În baza art. 221 alin. (4) Cod procedură penală   atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

În baza art. 219 alin. 7 c.pr.pen dispune luarea măsurii arestului la domiciliu pentru inculpatul  …,  pe o durată de 30 de zile,pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul/ resedinţă  din  localitatea …fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura, respectiv Tribunalul Timiş.

În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi si libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale.

În baza art. 221 alin. (4) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul …, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie … conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul …, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie … conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul …, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie …conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul …, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie …conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul …,pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie… conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul …, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie … conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul …, cu domiciliul în…  pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie … conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul …,  pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie …conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpata …, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie …, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 227 alin. 2 cu aplicarea art. 202 alin.4 pct. b, art. 215  cod procedură penală dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul  …, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.05.2017 până în data de 03.06.2017 inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi si libertăţi sau la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie … conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) Cod procedură penală pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăsească limita teritorială a judeţului …, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

b) să comunice periodic, respectiv săptămânal informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

c) să nu ia legătura cu coinculpaţii direct sau indirect, pe nicio cale;

d) să nu deţină, să nu folosească si să nu poarte arme;

e) să nu emită cecuri

În baza art. 215 alin. (3) Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.

În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

În baza art. 272 c.pr.pen dispune virarea sumei de 130 lei cu titlu onorariu avocat oficiu din contul Ministerului Justiţiei în contul baroului de Avocaţi … pentru avocat oficiu..

Cu drept de contestaţie în termen de 48  de ore de la pronunţare.

Pronunţată în camera de consiliu, azi, 05.05.2017, ora 02:00.

 

JUDECĂTOR DE DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI,

GREFIER,

 

Red. …/Tehnored. … 06 Mai 2017 22 ex/2 com/1 sm

 

Notă: După pronunţare inculpatul … arată că locuiește fără forme legale în …și dorește să execute arestul la domiciliu la adresa fără forme legale.

De asemenea, inculpaţii …, în prezenţa apărătorilor aleşi,  precizează că formulează contestaţie împotriva încheierii.

 


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.