« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Preşedinetele CE în vizită în România
12.05.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 11 mai 2017, Jean-Claude Juncker, Preşedintele Comisiei Europene, a efectuat o vizită în România.

Klaus Iohannis, Preşedintele României, s-a întâlnit cu Preşedintele Comisiei Europene, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Temele de discuţie au vizat:
– Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei
– aderarea României la Spaţiul Schengen
– dezbaterile privind viitorul Uniunii Europene
– gestionarea procesului de negociere privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană. De asemenea, au fost abordate chestiuni legate de priorităţile politice ale României pe perioada exercitării Preşedinţiei Consiliului UE din primul semestru al anului 2019.

A fost exprimată poziţia Preşedintelui României care s-a poziţionat ferm împotriva unei Uniuni cu mai multe viteze sau a cercurilor concentrice, argumentând că astfel de formule nu ar contribui la consolidarea proiectului european, ci la fragmentarea acestuia.

Jean-Claude Juncker a reiterat angajamentul de a finaliza Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România în cursul mandatului actualei Comisii. Oficialul european a subliniat, totodată, că această decizie va fi luată pe baza îndeplinirii de către autorităţile române a celor 12 condiţionalităţi cuprinse în ultimul raport al Comisiei şi că nu vor mai exista condiţionalităţi suplimentare. De asemenea, Preşedintele CE s-a pronunţat ferm în favoarea aderării României la Spaţiul Schengen, având în vedere că statul român a îndeplinit toate condiţiile care se impun.

***

Călin Popescu-Tăriceanu și Liviu Dragnea, Președinții Senatului și Camerei Deputaților, au avut o întâlnire cu Jean-Claude Juncker, Preşedintele Comisiei Europene, şi comisarul european Corina Crețu, potrivit unui comunicat al Senatului.

Subiectele de discuţie:
– Preşedintele CE: decizia Comisiei Europene de a nu adăuga criterii suplimentare la cele existente și de a închide Mecanismul de Cooperare și Verificare în timpul mandatului său.

– Preşedintele Senatului: România să fie primită în Schengen cât mai rapid, dat fiind faptul că sunt îndeplinite criteriile tehnice. A insistat asupra importanței respectării drepturilor și libertăților cetățenilor și a consolidării instituțiilor democratice reprezentative.

– Președintele Camerei Deputaților: a abordat problema fondurilor europene, subliniind importanța planului Juncker, solicitarea ca Spitalul Republican să fie finalizat prin acest mecanism și necesitatea eliminării unor proceduri birocratice care îngreunează accesarea fondurilor europene. De asemenea a amintit de prioritatea realizării unor proiecte de infrastructură majore, printr-o colaborare strânsă între România și Comisia Europeană. A ridicat problema ca Agenția Europeană a Medicamentului să fie relocată din Marea Britanie în România. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a confirmat faptul că România este luată în considerare pentru relocarea acestei agenții.

– Comisarul Corina Creţu: a punctat faptul că 2016 a fost un an pierdut din punctul de vedere al accesării fondurilor europene și și-a exprimat convingerea că, în 2017, gradul de accesare va crește semnificativ; a exprimat sprijinul pentru proiectul construirii Spitalului Republican în București și deschiderea Comisiei Europene de a acorda finanțare pentru realizarea acestui proiect.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.