« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Ghidul privind managementul cauzelor de violenţă domestică. UPDATE: PICCJ. Finalizare proiect „Dezvoltare instituţională şi formare profesională pentru magistraţi în domeniul managementului cauzelor de violenţă domestică”
12.05.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 12 mai 2017, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat publicității un comunicat de presă cu privire la finalizarea proiectului „Dezvoltare instituţională şi formare profesională pentru magistraţi în domeniul managementului cauzelor de violenţă domestică”.

Comunicatul integral:

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în calitate de beneficiar, alături de Institutul Naţional al Magistraturii (INM) şi Consiliul Europei (CoE), în calitate de parteneri, anunţă finalizarea proiectului Dezvoltare instituţională şi formare profesională pentru magistraţi în domeniul managementului cauzelor de violenţă domestică (Capacity building and training for magistrates in domestic violence case management).

Proiectul a beneficiat de un buget total de 185.000 euro şi de finanţare externă nerambursabilă, prin Fondul pentru Relaţii Bilaterale de la nivelul Programului RO20 „Violență domestică și violență bazată pe deosebirea de sex” din cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014.

Activităţile proiectului s-au desfăşurat în perioada 27 iulie 2016 – 27 aprilie 2017 şi au inclus:
A1. Elaborarea unui ghid de acțiune pentru managementul cazurilor de violență domestică pentru uzul judecătorilor și procurorilor, care activează în cadrul judecătoriilor şi tribunalelor, respectiv parchetelor de pe lângă judecătorii şi tribunale,
A2. Realizarea a trei sesiuni de formare a formatorilor, cu scopul constituirii unui corp de formatori specializați în materia violenței domestice,
A3. Desfăşurarea a opt sesiuni de cursuri de formare pentru procurori și judecători implicați în investigarea cauzelor de violență domestică.

Rezultatele directe, atinse în urma derulării proiectului:
R1. Ghidul de acţiune pentru managementul cazurilor de violenţă domestică aflate pe rolul parchetelor şi instanţelor a fost elaborat de o echipă de trei experți (2 magistraţi români şi un consultant CoE), tipărit în 500 de exemplare şi distribuit judecătoriilor şi tribunalelor, precum și parchetelor de pe lângă judecătorii și tribunale. În plus, ghidul este disponibil online, pe site-urile instituţiilor partenere de proiect,
R2. Un corp de 16 magistraţi (10 judecători și 6 procurori) s-a specializat în domeniul combaterii violenţei domestice prin finalizarea unui program intens de formare de formatori,
R3. Un număr total de 158 magistraţi (74 judecători și 84 procurori) au fost instruiți în domeniul managementului cazurilor de violență domestică.

La cele opt sesiuni de formare profesională continuă desfăşurate în Bucureşti, Predeal, Sibiu, Iaşi, Oradea şi Constanţa au participat şi invitaţi specialişti din cadrul IGPR, DGASPC, Direcţia Naţională de Probaţiune, Colegiul Psihologilor din România, Asociaţia Necuvinte, Asociaţia Telefonul Copilului, Fundaţia Sensiblu şi Asociaţia Anais.”

Echipa de proiect mulţumeşte tuturor partenerilor de proiect, formatorilor, experţilor, participanţilor, furnizorilor şi colaboratorilor pentru efortul depus şi excelenta colaborare în realizarea proiectului.

Proiect finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, în cadrul Fondului pentru Relaţii Bilaterale de la nivelul Programului RO 20 „Violență domestică și violență bazată pe deosebirea de sex”

:: sursa: www.mpublic.ro

*

Joi, 11 mai 2017, Institutul Naţional al Magistraturii a dat publicităţii Ghidul privind managementul cauzelor de violenţă domestică, elaborat în cadrul Proiectului ” Dezvoltare instituţională şi formare profesională pentru magistraţi în domeniul managementului cauzelor de violenţă domestică”, finanţat prin Mecanismul FInanciar Norvegian 2009-2014, de INM şi PICCJ.

:: Ghidul

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.