« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

CJUE. C‑36/16, Posnania Investment. Transferul dreptului de proprietate asupra unui bun imobil către un stat în scopul plăţii unei obligaţii fiscale restante nu constituie o livrare de bunuri efectuată cu titlu oneros supusă TVA. Prof. univ. dr. Camelia Toader, judecător raportor
11.05.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Miercuri, 10 mai 2017, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene s-a pronunţat în cauza C‑36/16 Posnania Investment.

Trimitere preliminară – Fiscalitate – Sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată – Directiva 2006/112/CE – Articolul 2 alineatul (1) litera (a) – Articolul 14 alineatul (1) – Operațiuni impozabile – Noțiunea «livrare de bunuri efectuată cu titlu oneros» – Cedarea către stat sau către o colectivitate teritorială a unui imobil în vederea achitării unei datorii fiscale – Excludere

Prof. univ. dr. Camelia Toader a fost judecător raportor.

Curtea (Camera a doua) declară: Articolul 2 alineatul (1) litera (a) și articolul 14 alineatul (1) din Directiva 2006/112/CE a Consiliului din 28 noiembrie 2006 privind sistemul comun al taxei pe valoarea adăugată trebuie interpretate în sensul că transferul dreptului de proprietate asupra unui bun imobil, de către o persoană impozabilă în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, în beneficiul trezoreriei unui stat membru sau către o colectivitate teritorială a unui asemenea stat, care are loc, precum cel în discuție în litigiul principal, în scopul plății unei obligații fiscale restante, nu constituie o livrare de bunuri efectuată cu titlu oneros supusă taxei pe valoarea adăugată.

:: Hotărârea

 
Secţiuni: CJUE, Content, Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD