Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare

Andrei „Lulu” Vlad, ULTIMUL ARTIST din Baroul Dâmboviţa?


12 mai 2017 | Vladimir Țunți ȘTEFĂNESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Vladimir Ţunţi Ştefănescu

Vladimir Ţunţi Ştefănescu

Se pare că epoca actuală este orice altceva decât o perioadă propice punerii în valoare a valorii „atipice”: dimpotrivă, în mai toate domeniile – de la industria auto la cea aeronautică, de la soiurile de roşii fără gust, care rezistă luni de zile pe galantare, la căpşunele picturale, dar pline de apă şi chimicale, lipsite de parfum, care mucegăiesc a doua zi, de la vinurile cu buchet identic, indiferent de an, soi ori recoltă, la carnea cu savoare de… carton presat, de la diamantele industriale la perlele de cultură – se practică sârguincios… uniformizarea, standardizarea.

Şabloanele au devenit astfel, dintr-un simplu mijloc de eficientizare, scopul suprem: „copiştii” – meserie din vremea lui Caragiale, rezervată celor ascultători, umili, plafonaţi ad vitam eternam, cu certe abilităţi caligrafice, dar lipsiţi de darul redactării si încă mai puţin, de harul concepţiei – au devenit o categorie apreciată de „salariaţi model” – soldăţei, predecesori ai viitorilor roboţi-soldaţi, actualmente aflaţi în stadiu de încercări şi/sau perfecţionare, devansaţi doar de dronele care, când nu bombardează ori ucid „chirurgical”, spionează, ascultă, raportează…

Nimic nu pare să scape acestei tendinţe, aparent ireversibile, de negare, de distrugere a inventivităţii, creativităţii, singularităţii, unicităţii.

La polul opus se situează TALENTUL, al cărui exponent emblematic, ce tocmai ne-a părăsit pentru a ne privi uneori amuzat, alteori dojenitor, dar niciodată indiferent, din Înaltul Cerurilor, a fost Avocatul „Lulu” VLAD.

Am avut privilegiul de a-l cunoaşte sub multitudinea sa de valenţe pe Avocatul „Lulu” VLAD – care mi-a îndrumat cu blândeţe primii paşi ezitanţi în această nobilă Profesie şi de care, ani de zile, am fost nedespărţit.

Avocat de imens talent, pledant briliant – un adevărat ARTIST, de departe cel mai dotat nativ Avocat pe care l-am cunoscut în această ţară, care îmbina în mod uimitor, într-o manieră absolut proprie şi inimitabilă, ariditatea ştiinţei juridice cu propriile sale sclipiri de geniu – spre deosebire de platitudinea aşa-ziselor „pledoarii” monotone, sfertodocte, standardizate, inodore, incolore şi insipide, de tipul „În această bucată autorul ne povesteşte despre…”, cu care suntem sufocaţi în ziua de azi.

Om de cultură, avid de cunoştinţe, fost sportiv de talent, dotat cu o memorie prodigioasă dublată de un umor deosebit de fin, inimitabil, uneori caustic, dar niciodată răutăcios, de o inteligenţă sclipitoare, calităţi dublate de o generozitate unanim recunoscută, epicurian din vocaţie… Un TALENT.

Te-ai dus, dragul meu Lulu! Păcat, mare păcat! Am văzut cândva un film de excepţie: „Adio, prietene!” Tot aşa îţi pot spune şi eu, urmat de „Adio, (ultim?) ARTIST!”. Te mai rog ceva, ştiu că nu mă vei refuza: roagă-L pe Bunul Dumnezeu să facă să se mai nască OAMENI ca Tine. Pace ţie!

Avocat Vladimir Ţunţi Ştefănescu

* Notă: Materialul a fost publicat pe incomod-media.ro.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică