Secţiuni » Mesaje de condoleanţe
Mesaje de condoleanţe

Andrei „Lulu” Vlad, ULTIMUL ARTIST din Baroul Dâmboviţa?
12.05.2017 | Vladimir Țunți ȘTEFĂNESCU

Secţiuni: Content, Mesaje de condoleanțe, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Vladimir Ţunţi Ştefănescu

Vladimir Ţunţi Ştefănescu

Se pare că epoca actuală este orice altceva decât o perioadă propice punerii în valoare a valorii „atipice”: dimpotrivă, în mai toate domeniile – de la industria auto la cea aeronautică, de la soiurile de roşii fără gust, care rezistă luni de zile pe galantare, la căpşunele picturale, dar pline de apă şi chimicale, lipsite de parfum, care mucegăiesc a doua zi, de la vinurile cu buchet identic, indiferent de an, soi ori recoltă, la carnea cu savoare de… carton presat, de la diamantele industriale la perlele de cultură – se practică sârguincios… uniformizarea, standardizarea.

Şabloanele au devenit astfel, dintr-un simplu mijloc de eficientizare, scopul suprem: „copiştii” – meserie din vremea lui Caragiale, rezervată celor ascultători, umili, plafonaţi ad vitam eternam, cu certe abilităţi caligrafice, dar lipsiţi de darul redactării si încă mai puţin, de harul concepţiei – au devenit o categorie apreciată de „salariaţi model” – soldăţei, predecesori ai viitorilor roboţi-soldaţi, actualmente aflaţi în stadiu de încercări şi/sau perfecţionare, devansaţi doar de dronele care, când nu bombardează ori ucid „chirurgical”, spionează, ascultă, raportează…

Nimic nu pare să scape acestei tendinţe, aparent ireversibile, de negare, de distrugere a inventivităţii, creativităţii, singularităţii, unicităţii.

La polul opus se situează TALENTUL, al cărui exponent emblematic, ce tocmai ne-a părăsit pentru a ne privi uneori amuzat, alteori dojenitor, dar niciodată indiferent, din Înaltul Cerurilor, a fost Avocatul „Lulu” VLAD.

Am avut privilegiul de a-l cunoaşte sub multitudinea sa de valenţe pe Avocatul „Lulu” VLAD – care mi-a îndrumat cu blândeţe primii paşi ezitanţi în această nobilă Profesie şi de care, ani de zile, am fost nedespărţit.

Avocat de imens talent, pledant briliant – un adevărat ARTIST, de departe cel mai dotat nativ Avocat pe care l-am cunoscut în această ţară, care îmbina în mod uimitor, într-o manieră absolut proprie şi inimitabilă, ariditatea ştiinţei juridice cu propriile sale sclipiri de geniu – spre deosebire de platitudinea aşa-ziselor „pledoarii” monotone, sfertodocte, standardizate, inodore, incolore şi insipide, de tipul „În această bucată autorul ne povesteşte despre…”, cu care suntem sufocaţi în ziua de azi.

Om de cultură, avid de cunoştinţe, fost sportiv de talent, dotat cu o memorie prodigioasă dublată de un umor deosebit de fin, inimitabil, uneori caustic, dar niciodată răutăcios, de o inteligenţă sclipitoare, calităţi dublate de o generozitate unanim recunoscută, epicurian din vocaţie… Un TALENT.

Te-ai dus, dragul meu Lulu! Păcat, mare păcat! Am văzut cândva un film de excepţie: „Adio, prietene!” Tot aşa îţi pot spune şi eu, urmat de „Adio, (ultim?) ARTIST!”. Te mai rog ceva, ştiu că nu mă vei refuza: roagă-L pe Bunul Dumnezeu să facă să se mai nască OAMENI ca Tine. Pace ţie!

Avocat Vladimir Ţunţi Ştefănescu

* Notă: Materialul a fost publicat pe incomod-media.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti