Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA-Cluj. Dare de mită. Trimitere în judecată


15 mai 2017 | Georgiana-Camelia LUCIU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

DNA-Cluj. Dare de mită. Trimitere în judecată.

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 260/VIII/3 din 20 martie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților P. V. și P. M. V., la data faptelor administratori ai SC Mozigres Construct SRL Baia Mare, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2013-2014, inculpații P. V. și P. M. V., în calitate de administratori ai SC Mozigres Construct SRL Baia Mare, i-au remis inculpatului D. P. G., la data faptelor expert I în cadrul ROMATSA RA București – Administrația Centrală – Direcția tehnică – Serviciul investiții, suma totală de 49.200 lei.
Această sumă de bani a fost pretinsă și primită de acesta din urmă, în schimbul atribuirii, către firma oamenilor de afaceri, a unor lucrări privind renovări și amenajări interioare în spațiile aparținând Direcției Serviciilor de Navigație Aeriană Baia Mare, pentru buna derulare a contractelor și acceptarea la plată a unor situații de lucrări nereale, în condițiile în care toate facturile erau aprobate de către Romatsa RA – Administrația Centrală.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatului P. M. V.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului Maramureș, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Referitor la inculpatul D. P. G., în aceeași cauză, la data de 20 martie 2017, procurorii au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatului, pentru infracțiunile de luare de mită în formă continuată și participație improprie sub forma instigării la infracțiunea de spălare de bani (detalii în comunicat nr. 260 din 20 martie 2017).

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii