« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

DNA. Luare de mită. Trimitere în judecată
15.05.2017 | Georgiana-Camelia LUCIU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

DNA. Luare de mită. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:
P. F., la data faptei manager al Spitalului Municipal Adjud, județul Vrancea, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită,
V. V., la data faptei administrator al unei societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada octombrie 2015 – 25 februarie 2016, inculpatul P. F., în calitate de manager al Spitalului Municipal Adjud, prin intermediul celuilalt inculpat, a pretins și primit în trei tranșe de la reprezentanții unei societăți comerciale (laborator de analize medicale) suma de 18.000 de euro.
La data de 25 februarie 2016, inculpatul P. F. a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție imediat după primirea, în condițiile de mai sus, a ultimei tranșe, de 9.000 de euro.
Această sumă de bani a fost primită de către inculpatul P. F. pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, „să rezolve”, cu reprezentanții societății respective, lipsa din gestiunea spitalului a unui aparat de analize (care nu fusese înapoiat spitalului de către firma respectivă) și, pe de altă parte, să prelungească un contract de asociere în participațiune încheiat între Spitalul Municipal Adjud și laboratorul de analize respectiv.

Dosarul a fost trimis, spre judecare, Tribunalului Ilfov.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD