« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ICCJ. Infracțiunea de conflict de interese în cazul practicianului în insolvență
25.05.2017 | Cosmina SIMA

JURIDICE - In Law We Trust
Cosmina Sima

Cosmina Sima

Înalta Curte de Casație și Justiție a statuat faptul că, dacă practicianul în insolvenţă, asociat în cadrul unei societăţi profesionale cu răspundere limitată desemnată administrator judiciar provizoriu sau administrator judiciar în procedura insolvenţei, care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a încheiat contracte de asistenţă juridică sau a participat la luarea deciziei de a se încheia astfel de contracte cu societatea civilă profesională de avocaţi în cadrul căreia are calitatea de asociat, pentru asigurarea asistenţei juridice şi a reprezentării societăţii debitoare aflate în insolvenţă, obţinând un folos patrimonial constând în onorariu, fapta întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de conflict de interese. (Decizia nr. 50/A din 16 februarie 2015 pronunţată în recurs de Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect infracțiuni de serviciu)

Cosmina Sima

 
Secţiuni: Drept penal, Insolvență, Jurisprudența ÎCCJ, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD