BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

SRI. Exercițiu de securitate cibernetică
15.05.2017 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Vineri, 12 mai 2017, Serviciul Român de Informații a anunțat că, în perioada 5-17 mai 2017, organizează, în premieră, CyDEx17, exercițiu național live de securitate cibernetică, potrivit unui comunicat al SRI.

Exercițiul este organizat în conformitate cu Strategia de Securitate Cibernetică a României, aprobată prin HG nr. 271/2013, fiind derulat în parteneriat cu o serie de instituții printre care Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Afacerilor Externe.

Evenimentul se desfășoară în cadrul poligonului cibernetic al Centrului Național Cyberint, având drept obiective exersarea și evaluarea modului de gestionare a incidentelor cibernetice, răspunsul la acestea la nivel operațional, tactic și strategic, asigurarea unui nivel de securitate corespunzător la nivelul infrastructurilor cibernetice, precum și optimizarea procesului de cooperare între instituții în vederea identificării și limitării impactului unor incidente de acest tip.

Participanții, peste 60 de instituții din sectoarele public și privat, își vor testa și antrena modalități de răspuns la incidente cibernetice și vor partaja informații cu privire la acestea, coordonându-și capacitățile de apărare.

Prin intermediul proiectului se urmărește:
– alinierea la prevederile Strategiei de securitate cibernetică a României;
– verificarea și stimularea mecanismelor de cooperare între instituțiile publice cu responsabilități în domeniul securității cibernetice;
– verificarea și stimularea mecanismelor de cooperare între instituțiile publice și mediul privat în domeniul securității cibernetice;
– dezvoltarea unui mecanism eficient de avertizare, alertă și reacție la incidente/atacuri cibernetice.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate