Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

CE. Rezultatele evaluării intermediare a Strategiei privind piața unică digitală
15.05.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Cyberlaw, Data protection, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 10 mai 2017, Comisia Europeană a publicat rezultatele evaluării intermediare a Strategiei privind piața unică digitală, potrivit unui comunicat al CE.

Analiza trece în revistă progresele înregistrate, invită colegiuitorii să acționeze rapid cu privire la toate propunerile prezentate deja și evidențiază acțiuni suplimentare în domenii precum platformele online, economia de date și securitatea cibernetică, în contextul în care o piață unică digitală pe deplin funcțională ar putea să contribuie cu 415 miliarde de euro pe an la economia UE și să creeze sute de mii de noi locuri de muncă.

Odată cu evaluarea a fost publicat și un studiu Eurobarometru, potrivit căruia două treimi dintre europeni consideră că utilizarea celor mai recente tehnologii digitale are un impact pozitiv asupra societății și economiei în general și asupra vieții lor personale, în particular.

În evaluarea intermediară, Comisia a identificat trei domenii principale în care sunt necesare acțiuni suplimentare la nivelul UE:
– dezvoltarea economiei europene a datelor la întregul său potențial;
– protejarea activelor Europei prin abordarea provocărilor în materie de securitate cibernetică;
– promovarea platformelor online ca actori responsabili ai unui ecosistem echitabil al internetului.

Andrus Ansip, vicepreședintele responsabil pentru piața unică digitală: „Comisia și-a respectat promisiunea și a prezentat toate inițiativele principale pentru construirea unei piețe unice digitale. Acum este necesar ca Parlamentul European și statele membre să adopte cât mai curând posibil aceste propuneri, în vederea creării unor noi locuri de muncă și a extinderii întreprinderilor și acțiunilor inovatoare în Europa. La doi ani de la prezentarea strategiei noastre, propunem o actualizare a acesteia pentru a reflecta noile provocări și tehnologii. Avem nevoie de o infrastructură sigură din punct de vedere cibernetic pe tot cuprinsul UE, astfel încât toată lumea – oriunde s-ar afla – să poată beneficia în siguranță de conexiuni de mare viteză. Am convenit deja asupra unor norme solide la nivelul UE pentru protecția datelor cu caracter personal; în prezent, trebuie să ne asigurăm că datele fără caracter personal pot circula liber pentru a contribui la automobile conectate și la servicii de e-sănătate. Avem nevoie de calcul de înaltă performanță și de o forță de muncă cu competențe digitale, pentru a valorifica la maximum economia datelor. Toate aceste domenii sunt esențiale pentru viitorul digital al Europei.”

:: Evaluarea ( în limba engleză)
:: Eurobarometru ( în limba engleză)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti