CE. Rezultatele evaluării intermediare a Strategiei privind piața unică digitală
15 mai 2017 | JURIDICE.roMiercuri, 10 mai 2017, Comisia Europeană a publicat rezultatele evaluării intermediare a Strategiei privind piața unică digitală, potrivit unui comunicat al CE.
Analiza trece în revistă progresele înregistrate, invită colegiuitorii să acționeze rapid cu privire la toate propunerile prezentate deja și evidențiază acțiuni suplimentare în domenii precum platformele online, economia de date și securitatea cibernetică, în contextul în care o piață unică digitală pe deplin funcțională ar putea să contribuie cu 415 miliarde de euro pe an la economia UE și să creeze sute de mii de noi locuri de muncă.
Odată cu evaluarea a fost publicat și un studiu Eurobarometru, potrivit căruia două treimi dintre europeni consideră că utilizarea celor mai recente tehnologii digitale are un impact pozitiv asupra societății și economiei în general și asupra vieții lor personale, în particular.
În evaluarea intermediară, Comisia a identificat trei domenii principale în care sunt necesare acțiuni suplimentare la nivelul UE:
– dezvoltarea economiei europene a datelor la întregul său potențial;
– protejarea activelor Europei prin abordarea provocărilor în materie de securitate cibernetică;
– promovarea platformelor online ca actori responsabili ai unui ecosistem echitabil al internetului.
Andrus Ansip, vicepreședintele responsabil pentru piața unică digitală: „Comisia și-a respectat promisiunea și a prezentat toate inițiativele principale pentru construirea unei piețe unice digitale. Acum este necesar ca Parlamentul European și statele membre să adopte cât mai curând posibil aceste propuneri, în vederea creării unor noi locuri de muncă și a extinderii întreprinderilor și acțiunilor inovatoare în Europa. La doi ani de la prezentarea strategiei noastre, propunem o actualizare a acesteia pentru a reflecta noile provocări și tehnologii. Avem nevoie de o infrastructură sigură din punct de vedere cibernetic pe tot cuprinsul UE, astfel încât toată lumea – oriunde s-ar afla – să poată beneficia în siguranță de conexiuni de mare viteză. Am convenit deja asupra unor norme solide la nivelul UE pentru protecția datelor cu caracter personal; în prezent, trebuie să ne asigurăm că datele fără caracter personal pot circula liber pentru a contribui la automobile conectate și la servicii de e-sănătate. Avem nevoie de calcul de înaltă performanță și de o forță de muncă cu competențe digitale, pentru a valorifica la maximum economia datelor. Toate aceste domenii sunt esențiale pentru viitorul digital al Europei.”
:: Evaluarea ( în limba engleză)
:: Eurobarometru ( în limba engleză)
NOU! Despre bani în profesii juridice: avocați, executori, notari, consilieri juridici și alți profesioniști ai dreptului
10 septembrie ⁞ Corpus et Animus - Funcția juridică & Consilierii juridici bancari în lumina Regulamentului BNR nr. 8/2024
12 septembrie ⁞ Start Curs Expert Achiziții Publice 2024
13 septembrie ⁞ Ultimele evoluții jurisprudențiale privind prescripția răspunderii penale
14 septembrie ⁞ JURIDICE.ro Premier Golf Day
16 septembrie ⁞ Accidentul de muncă în toate formele de răspundere juridică
18 septembrie ⁞ Școala Superioară de Cadre
23 septembrie ⁞ Fraudarea creditorilor – eficacitatea mijloacelor actuale pentru combaterea ei
25 septembrie ⁞ Noutățile Legii nr. 214/2024 – ce efecte poate avea semnătura electronică
26 septembrie ⁞ JURIDICE by Night. Golden Season edition
30 septembrie ⁞ Avocatura: onorariu orar vs. onorariu global
5 octombrie ⁞ Start Curs INGENIO de pregătire pentru Barou, INM & Magistratură, Notariat și Licență
21 octombrie ⁞ Abilitățile de negociere: un moft sau o necesitate?
31 octombrie ⁞ JURIDICE by Night. Mystic Night. Halloween edition
23 noiembrie ⁞ Start Curs Admitere INM/ Magistratură & Avocatură 2025
28 noiembrie ⁞ JURIDICE by Night. Autumn Allure edition
2025 ⁞ The Congress / The biggest legal event
Homepage J JURIDICE Cariere Evenimente Dezbateri Profesionişti Lawyers Week Video |