Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Protest spontan al angajaților Direcțiilor de taxe și impozite din București
15.05.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul muncii, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 15 mai 2017, funcționarii publici din cadrul autorităților publice locale – Direcțiile de taxe și impozite ale Primăriilor sectoarelor 2, 3, 4, și 6 se solidarizează cu angajații din finanțe, dorind o grilă salarială stabilită prin lege pentru administrația locală, cât și menținerea salariilor existente în plată, potrivit unui comunicat al Federației Naționale a Sindicatelor din Administrația Locală, afiliată la Alianța Federativă a Sindicatelor Funcționarilor Publici SED-LEX.

Lipsa salariului de bază din Proiectul Legii Cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru angajaţii din administraţia publica locală (funcţionari publici și personal contractual), salariul acestora fiind stabilit intre minime și maxime stabilit de către Consiliul Local, cu încadrarea într-un maxim de 30 % al bugetului instituției, atrage după sine scăderea veniturilor salariale în administraţia locală.

Faptul că aceste categorii de funcționari sunt singura categorie de personal fără grilă de salarizare arată lipsa de responsabilitate a iniţiatorilor legii față de administraţia locală, dar și dorinţa de politizare fără precedent a instituţiilor statului.

Protestatarii consideră că, într-o manieră total neconstituțională, suntem în pragul creări de către clasa politică a unei noi categorii de funcţionari publici – funcționari publici fără salariu stabilit prin lege – zilieri ai administrației publice de stat.

În momentul de față există premisa ca și alte instituţii ale administraţiei locale, Consilii Judeţene, Primarii, Direcţii de Evidența Persoanelor, Direcţii de Asistență Sociala din țară să declanşeze acțiuni de protest spontane în cazul în care Parlamentul României nu va ține cont de solicitările adresate.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti