Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Despre implicarea în viața privată a avocaților moldoveni
16.05.2017 | Irina RÎMARU

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Vineri, 12 mai 2017, Uniunea Avocaților din Republica Moldova a dat publicității un comunicat semnat de Nina Lozan, președintele UAM, cu privire la modul în care sunt urmăriți de către organele de apărare a ordinii publice avocații din Republica Moldova, potrivit uam.md.

Nina Lozan: „Uniunea Avocaților este îngrijorată de atenția cu care sunt urmăriți de către organele de apărare a ordinii publice avocații din Republica Moldova.

Și nu știm cum se întâmplă că sunt scoși la rampă anume avocații care participă în calitate de apărători în dosare sensibile opiniei publice. Faptul relatat cu atâta zel de presa de la Chișinău conține o posibilă contravenție, care urmează a fi probată și demonstrată că avocatul Eduard Rudenco a comis-o.

La moment, întrucât informațiile în privința comportamentului avocatului Eduard Rudenco sunt relatate, atât de către avocatul în cauză cât și de presă, diferit și în contradictoriu, Uniunea Avocaților stă, până la dovedirea contrariului, pe poziția bunei-credințe în comportamentul colegului nostru. Până atunci vom aplica principiul bunei-credințe și vom condamna vehement implicarea oricui (inclusiv a organelor statului) în viața privată a colegilor noștri, astfel apărând un drept consfințit de Constituție și de Convenția Europeană pentru Apărarea drepturilor omului şi a libertăților fundamentale, convenție la care suntem parte.

În același timp, nu putem să nu le amintim colegilor noștri despre responsabilitatea propriilor acțiuni și fapte. Profesia de avocat presupune apriori un comportament aparte si o atitudine responsabilă față de propria persoană. Și orice încălcare de lege nu lovește numai în propria autoritate, dar și în imaginea și autoritatea instituției din care face parte. De aceea Uniunea Avocaților va monitoriza cazul și va informa despre deciziile adoptate”.

Irina Rîmaru

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti