Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Despre implicarea în viața privată a avocaților moldoveni


16 mai 2017 | Irina RIMARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Flux informații
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Vineri, 12 mai 2017, Uniunea Avocaților din Republica Moldova a dat publicității un comunicat semnat de Nina Lozan, președintele UAM, cu privire la modul în care sunt urmăriți de către organele de apărare a ordinii publice avocații din Republica Moldova, potrivit uam.md.

Nina Lozan: „Uniunea Avocaților este îngrijorată de atenția cu care sunt urmăriți de către organele de apărare a ordinii publice avocații din Republica Moldova.

Și nu știm cum se întâmplă că sunt scoși la rampă anume avocații care participă în calitate de apărători în dosare sensibile opiniei publice. Faptul relatat cu atâta zel de presa de la Chișinău conține o posibilă contravenție, care urmează a fi probată și demonstrată că avocatul Eduard Rudenco a comis-o.

La moment, întrucât informațiile în privința comportamentului avocatului Eduard Rudenco sunt relatate, atât de către avocatul în cauză cât și de presă, diferit și în contradictoriu, Uniunea Avocaților stă, până la dovedirea contrariului, pe poziția bunei-credințe în comportamentul colegului nostru. Până atunci vom aplica principiul bunei-credințe și vom condamna vehement implicarea oricui (inclusiv a organelor statului) în viața privată a colegilor noștri, astfel apărând un drept consfințit de Constituție și de Convenția Europeană pentru Apărarea drepturilor omului şi a libertăților fundamentale, convenție la care suntem parte.

În același timp, nu putem să nu le amintim colegilor noștri despre responsabilitatea propriilor acțiuni și fapte. Profesia de avocat presupune apriori un comportament aparte si o atitudine responsabilă față de propria persoană. Și orice încălcare de lege nu lovește numai în propria autoritate, dar și în imaginea și autoritatea instituției din care face parte. De aceea Uniunea Avocaților va monitoriza cazul și va informa despre deciziile adoptate”.

Irina Rîmaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică