Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Sorin Grindeanu: Sunt pârghii prin care susținem ritmul de creștere economică


17 mai 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Marți, 16 mai 2017, Sorin Grindeanu, prim-ministrul României, a avut  o întrevedere cu  cu Anthony De Lannoy, membru al board-ului Fondului Monetar Internațional, potrivit unui comunicat al Guvernului.

În acest context, premierul a evidențiat evoluția pozitivă a economiei României, confirmată de datele Institutului Național de Statistică, potrivit cărora, produsul intern  brut  în  primul trimestru al acestui an a fost,  în termeni  reali,  mai  mare  cu  5,7% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, peste prognozele analiștilor, rezultând astfel un excedent bugetar de 1,64 miliarde lei, respectiv 0,2% din PIB.

Totodată, oficialul român dat asigurări că măsurile pe care Guvernul le are în vedere pentru perioada următoare nu vor schimba această evoluție și că analizează săptămânal cu reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice și cu cei ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală menținerea României în ținta de deficit bugetar de 3%.

La rândul său, oficialul FMI a salutat demersurile Guvernului și a dat asigurări în ceea ce privește sprijinul FMI în menținerea trendului ascendent înregistrat de economia României.

Sorin Grindeanu a declarat, potrivit unui al doilea comunicat al Guvernului: „Pentru 2017, ne-am propus să atragem fonduri europene consistente în economia românească, respectiv 5,2 miliarde euro. Totodată, monitorizez personal, prin întâlniri de lucru săptămânale, îmbunătățirea colectării și combaterea evaziunii fiscale. Sunt pârghii prin care susținem ritmul de creștere economică, astfel încât evoluția economiei să fie resimțită în viața de zi cu zi a românilor.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii