Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale

17.05.2018 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA, Cristina GRIGORAȘ
Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

17 mai 2018Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale (World Telecommunication and Information Society Day) este marcată, anual, pe data de 17 mai.

Tema din 2018: „Permiterea utilizării pozitive a Inteligenței Artifice pentru Toți.” Această temă se va concentra pe potențialul Inteligenței Artifice (AI) de a accelera Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite (SDG).

Serghei Popovici, Director General al CTS, a lăsat un mesaj cu prilejul Zilei mondiale a telecomunicațiilor și a societății informaționale, potrivit unui comunicat al CTS.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea

***

17 mai 2017: Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale (World Telecommunication and Information Society Day) este marcată anual pe 17 mai pentru a sublinia importanța utilizării internetului și a celorlalte tehnologii de informare și comunicare în domeniile economic și social.

Evenimentul este, de fapt, o contopire a două zile internaționale: Ziua mondială a telecomunicațiilor, marcată din 1969 pentru a aniversa semnarea Convenției Telegrafice Internaționale și crearea Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU) în 1865 [1] și Ziua mondială a informației, adoptată de Adunarea Generală a ONU în martie 2006, prin Rezoluția 60/252.

Din noiembrie 2006, în urma Conferinței ITU din Antalya, Turcia, a fost adoptată rezoluția 68, care hotărăște ca cele două zile să fie marcate simultan, anual, la 17 mai.

Totodată, această zi este și o sărbătoare profesională a tuturor programatorilor, administratorilor de rețea, providerilor de servicii VoIP, webdesigner-ilor și a celor care activează în domeniul tehnologiilor informaționale.

Tema pentru 2017 este „Volum mare de date pentru un impact major” (Big Data for Big Impact), printre subiectele abordate cu acest prilej numărându-se eficientizarea extragerii informațiilor din bazele masive de date, chestiunea fizică a stocării volumelor mari de date, problema îmbunătățirii legislației legată de securizarea bazelor de date.

În 2016, tema zilei a fost ”Impactul social al antreprenoriatului în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (ITC)”.

Web-site-urile oficiale ale campaniei sunt: un.org/telecommunicatiounnday și itu.int/en/wtisd/2017

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București


[1] ITU este organism specializat al ONU, cu sediul la Geneva, în cadrul căreia guvernele și sectorul privat realizează coordonarea la nivel global a serviciilor de rețele de telecomunicații. Uniunea este împărțită în trei sectoare: Standardizarea în Telecomunicații (ITU-T), Radiocomunicații (ITU-R) și Dezvoltarea Telecomunicațiilor (ITU-D).

România este membră a ITU din anul 1866.


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.