Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale
17.05.2020 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale este marcată, anual, la data de 17 mai.

Serviciul de Telecomunicații Speciale a transmis, pe pagina sa oficială, următorul mesaj:

Acum 51 de ani, doar vizionarii și-ar fi putut imagina că azi, când sărbătorim Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, putem să vorbim și să ne vedem de la distanță, în timp real.

Într-o lume a transformărilor și inovării permanente, internetul și telecomunicațiile sunt puntea de legătură între cetățeni, instituții sau companii, devenind o necesitate vitală pentru noi toţi.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale este marcată, anual, pe data de 17 mai.

Tema pentru 2019: „Reducând decalajele în standardizare” („Bridging the standardization gap”).

Prin această temă sunt urmărite trei ţinte: încurajarea participării ţărilor în curs de dezvoltare la deciziile ITU luate în legătură cu standardizarea; încurajarea participării experţilor locali la deciziile legate de standardizare la nivel naţional, regional şi internaţional; promovarea implementării standardelor internaţionale în ţările în curs de dezvoltare.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale este marcată, anual, pe data de 17 mai.

Tema pentru 2018: „Permiterea utilizării pozitive a Inteligenței Artifice pentru Toți.” Această temă se va concentra pe potențialul Inteligenței Artifice (AI) de a accelera Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite (SDG).

Serghei Popovici, Director General al CTS, a lăsat un mesaj cu prilejul Zilei mondiale a telecomunicațiilor și a societății informaționale, potrivit unui comunicat al CTS.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

2017: Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale (World Telecommunication and Information Society Day) este marcată, anual, la data de 17 mai.

Această zi are rolul de a sublinia importanța utilizării internetului și a celorlalte tehnologii de informare și comunicare în domeniile economic și social.

Sediul materiei: Evenimentul este, de fapt, o contopire a două zile internaționale: Ziua mondială a telecomunicațiilor, marcată din 1969 pentru a aniversa semnarea Convenției Telegrafice Internaționale și crearea Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU) în 1865 [1] și Ziua mondială a informației, adoptată de Adunarea Generală a ONU în martie 2006, prin Rezoluția 60/252.

Tema pentru 2017: „Volum mare de date pentru un impact major” (Big Data for Big Impact), printre subiectele abordate cu acest prilej numărându-se eficientizarea extragerii informațiilor din bazele masive de date, chestiunea fizică a stocării volumelor mari de date, problema îmbunătățirii legislației legată de securizarea bazelor de date.

Din noiembrie 2006, în urma Conferinței ITU din Antalya, Turcia, a fost adoptată rezoluția 68, care hotărăște ca cele două zile să fie marcate simultan, anual, la 17 mai.

Totodată, această zi este și o sărbătoare profesională a tuturor programatorilor, administratorilor de rețea, providerilor de servicii VoIP, webdesigner-ilor și a celor care activează în domeniul tehnologiilor informaționale.

În 2016, tema zilei a fost ”Impactul social al antreprenoriatului în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (ITC)”.

Website-urile oficiale aici și aici.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București


[1] ITU este organism specializat al ONU, cu sediul la Geneva, în cadrul căreia guvernele și sectorul privat realizează coordonarea la nivel global a serviciilor de rețele de telecomunicații. Uniunea este împărțită în trei sectoare: Standardizarea în Telecomunicații (ITU-T), Radiocomunicații (ITU-R) și Dezvoltarea Telecomunicațiilor (ITU-D).

România este membră a ITU din anul 1866.


PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.