Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

UNEJ și AMR susțin cererea CSM ref. arhiva SIPA


18.05.2017 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Executori judecătorești, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 17 mai 2017, Uniunea Națională a Judecătorilor din România și Asociația Magistraților din România susțin cererea Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 16 mai 2017, prin care solicită ministrului Justiției “să comunice elementele necesare pentru lămurirea cu prioritate” a mai multor aspecte privind arhiva Serviciului Intern de Protecție și Anticorupție, potrivit unui comunicat al UNEJ.

Întrucât cu privire la SIPA au apărut multiple informații incerte și contradictorii, UNJR si AMR se raliază cererii din partea CSM și solicită Ministerului Justiției să comunice toate aceste informațiile solicitate de către CSM, astfel încât să existe o bază de pornire concretă pentru a se decide soarta arhivei pentru viitor și pentru a se lamuri toate informațiile și speculațiile din spațiul public din perioada ulterioară desființării serviciului secret SIPA.

Dana Gîrbovan, președinte UNJR: „UNJR va continua demersurile pentru lămurirea tuturor aspectelor privind arhiva SIPA, astfel încât acest capitol negru din justiția post-comunistă sa fie clarificat și închis definitiv. Nu e niciodată prea târziu pentru adevăr, iar pentru însănătoșirea justiției din România e important să facem lumină în întunecatul episod SIPA.

Andreea Ciucă, președinte interimar AMR: „Atitudinea AMR a fost constantă cu privire la acest subiect, catalogat ca fiind o «pată neagră» a istoriei, pentru a cărui clarificare, în sensul aflării adevărului, sistemul judiciar este și trebuie să fie direct interesat. De mai mult de un deceniu, acest subiect revine, redundant, în spațiul public, fără să existe voința unor demersuri concrete lămuritoare, în pofida reacțiilor repetate, ferme și îndreptățile ale asociațiilor profesionale. Tocmai de aceea, AMR susține măsurile solicitate de CSM, ca pas important pentru aducerea necesarelor lămuriri, o dată pentru totdeauna.”

Totodată, UNJR si AMR fac un apel către presei și jurnaliștii ce doresc o justiție independentă să caute tot ce se poate despre acest subiect ori sa ia interviuri celor care au lucrat în SIPA și să publice informațiile care pot dezlega cât mai multe aspecte privind activitatea SIPA.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro