Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Flux informații

Sorin Grindeanu: Avem cea mai mare creștere economică din UE

19 mai 2017 | JURIDICE.ro

Joi, 18 mai 2017, Sorin Grindeanu, prim-ministrul României, a participat la evenimentul “România și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică – Perspective actuale și viitoare”, ocazie cu care a susținut o alocuțiune, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Sorin Grindeanu: „Bună dimineața, doamnelor și domnilor, stimați invitați, îmi face o deosebită plăcere să particip astăzi la această conferință dedicată relației dintre România și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Felicit, în primul rând organizatorii. Este important că un asemenea eveniment are loc la inițiativa unor parteneri din mediul privat și academic. De asemenea, dați-mi voie să mulțumesc Băncii Naționale a României și domnului guvernator Isărescu pentru găzduire și pentru sprijin. Totodată, îi salut și pe reprezentanții, experții OCDE, cărora la mulțumesc că au dat răspuns invitației noastre, pentru că au manifestat toată disponibilitatea de a ne prezenta pe larg rolul şi instrumentele OCDE în domeniul politicilor economice, financiare, guvernanței corporatiste, a luptei împotriva corupției și a politicilor publice.

Pentru România, este un moment important în istoria îndelungată a relației noastre cu OCDE, un moment de maturitate și vizibilitate, mai ales de interes reciproc, cum sunt convins că va reieși pe parcursul conferinței de astăzi. Consolidarea relației României cu OCDE, clubul mondial al celor mai bune practici de dezvoltare economică, este o prioritate pentru Guvernul pe care îl conduc.

România este un partener recunoscut și relevant al OCDE, un contributor activ la dialogul specializat și regional în cadrul organizației. Am discutat despre toate aceste lucruri și cu secretarul general al OCDE, Angel Gurría, în convorbirea telefonică pe care am avut-o săptămâna trecută. România a avut un progres constant, mult accelerat în ultimii ani, pentru a asimila instrumentele OCDE și a participat la scară largă la structurile de lucru ale organizației. Ne consultăm activ și suntem interesați să cooperăm mai îndeaproape cu OCDE în numeroase domenii cheie cum ar fi politici macroeconomice, guvernanță corporatistă, liberalizarea fluxurilor de capital, migrație şi multe altele.

Ne aflăm astăzi într-un moment economic deosebit de favorabil, marcat de o creștere economică, potrivit Eurostat, de 5,6 ajustat sezonier, în primul trimestru din 2017. Avem cea mai mare creștere economică din UE. Mai mult, exporturile sunt la un nivel record, ceea ce denotă competitivitatea ridicată a produselor românești. Din luna martie s-au exportat bunuri în valoare de 5,6 miliarde de euro, acesta fiind cel mai mare export lunar din istorie. De asemenea, în primul trimestru din anul 2017 investițiile străine directe au totalizat o valoare de 1,075 miliarde de euro, în creștere cu 22, aproape 23% față de perioada corespunzătoare a anului trecut. Asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm sau să ne culcăm pe o ureche, din contră, știm că trebuie să menținem acest ritm, și mai știm că această creștere trebuie să fie realizată în mod solid, sustenabil și responsabil. De aceea cred că e vital să facem reformele necesare prin asimilarea celor mai bune practici și standarde existente, iar aici OCDE este liderul cunoscut în materie de guvernanță economică globală cu care vrem să cooperăm. Am făcut deja, așa cum am spus, pași importanți în acest sens, vrem ca această dinamică să continue și să se amplifice.

România este pregătită să demareze cât mai curând negocierile de aderare la OCDE. Statutul de membru la organizație va fi o reconfirmare a progresului economic pe care l-a înregistrat țara noastră, a nivelului său real de dezvoltare. Va însemna o administrație publică mai eficientă și mai adaptată la cerințele unei lumi globale. Credem cu tărie că acest lucru se poate întâmpla cât de curând, suntem conștienți de dificultatea procesului şi suntem dispuși să facem tot ce putem, tot ceea ce depinde de noi și în acest sens. Pentru acest lucru e nevoie nu doar de voința țării noastre, de voința României ci și de sprijinul partenerilor noștri externi, statele membre ale OCDE, pe care ne dorim să putem conta pentru a ne atinge acest obiectiv. Largul sprijin al mediului de afaceri, al Parlamentului, al BNR, al formatorilor de opinie din România, a mediului academic, cred că îl putem constata, îl puteți constata pe deplin astăzi.

Arbitraj comercial

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Vă doresc o dezbatere cât mai interesantă, aștept concluziile sale, vreau să vă asigur din nou de întregul sprijin al Guvernului României pentru o relație cât mai apropiată și reciproc avantajoasă dintre România și OCDE și pentru toți actorii, nu doar pentru România și pentru OCDE dar și pentru toți actorii care pot și doresc să participe la obiectivul nostru de aderare la organizație.

Vă mulțumesc.”

Citeşte mai mult despre , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale