JURIDICE SELECTED
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare

21.05.2018 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA, Cristina GRIGORAȘ
Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

21 mai 2018Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare (World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development) este marcată, anual, la data de 21 mai.

Mâine, 22 mai, va avea loc evenimentul Către accesul la cultură pentru toți la Paris între orele 15:00-17:30. Marcând atât Ziua Mondială a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare, cât și cea de-a 70-a aniversare a Declarației drepturilor omului, UNESCO va reuni un grup de reprezentanți ai ONU, directori muzeeni, artiști, lideri de tehnologie și experți.

Klaus Iohannis, Președintele României, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei mondiale pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare, conform unui comunicat al PR: „Cu prilejul Zilei Mondiale a diversității culturale, pentru dialog și dezvoltare, îi felicit pe toți cei care recunosc și respectă diversitatea culturală, promovează dialogul dintre civilizații, legând cultura, în feluritele sale expresii, de dezvoltarea durabilă a colectivităților.”

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a lăsat un mesaj cu ocazia Zilei mondiale pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare, conform unui comunicat al AP

Prof. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship Societatea de Științe Juridice (SSJ)

***

21 mai 2017: Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare (World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development) este marcată anual la 21 mai, iniţiată fiind de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), cu scopul de a promova diversitatea culturală.

Sediul materieiRezoluția UNESCO 57/249

Conform ONU, reducerea decalajului dintre culturile lumii este urgentă și necesară, atingerea celor 17 obiective ale Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă fiind imposibilă fără a se lua în considerare forța și potențialul creativ al diversității culturale a omenirii.

În același timp, acceptarea și recunoașterea diversității culturale, în special prin utilizarea inovatoare a mijloacelor de informare în masă și a tehnologiilor informației și comunicațiilor, favorizează dialogul între civilizații și culturi, respectul și înțelegerea reciprocă.

Astfel, în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a conferinței generale a UNESCO, desfășurată la Paris la 2 noiembrie 2001, a fost adoptată Declarația universală privind diversitatea culturală și, în decembrie 2002, Adunarea Generală a ONU a decis, prin Rezoluția 57/249, proclamarea zilei de 21 mai drept Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare.

Totodată, această zi este un prilej pentru a promova cele patru obiective ale Convenției UNESCO privind protecția și promovarea diversității expresiilor culturale, adoptată la 20 octombrie 2005:
– sprijinirea sistemelor durabile de guvernare pentru cultură;
– realizați un flux echilibrat de bunuri și servicii culturale și creșteți mobilitatea artiștilor și profesioniștilor din domeniul culturii;
– integrarea culturii în cadrul de dezvoltare durabilă;- promovarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale.

În România, primul eveniment dedicat celebrării Zilei mondiale pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare a fost organizat la 19 mai  2016 de Ministerul Afacerilor Externe, alături de Camera Deputaților și Departamentul pentru Relații Interetnice, sub egida Alianței Civilizațiilor a ONU (ACONU) și în contextul aniversării a 60 de ani de la aderarea României la UNESCO, la Palatul Parlamentului.

Printre participanți s-au numărat reprezentanți ai corpului diplomatic, membri ai Parlamentului, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, ai instituțiilor guvernamentale și ai societății civile, membri ai asociațiilor minorităților naționale, precum și ai cluburilor UNESCO din România.

Web-site-ul oficial al campaniei este: un.org/culturaldiversityday.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan

No announcement available or all announcement expired.