« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CA Galați. Luare de mită. Condamnare definitivă
23.05.2017 | Magdalena SĂRSAN

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Magdalena Sărsan

Magdalena Sărsan

CA Galați. Luare de mită. Condamnare definitivă.

Prin decizia penală nr. 466 din 25 aprilie 2017, Curtea de Apel Galați a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatele B. A., medic specializat în medicina muncii, șefa Serviciului de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Brăila și Ț. R., medic specializat în medicina muncii în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Brăila, la data faptelor, la câte o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a desfășura activitatea de medic de medicina muncii în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Brăila, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Condamnă pe inculpata A. C., medic specializat în medicina muncii în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Brăila, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a desfășura activitatea de medic de medicina muncii în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Brăila, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

În cazul celor trei inculpate, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatele B. A. și Ț. R., vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare, prima în cadrul Școlii Postliceale Sanitare „Doctor Luca” Brăila sau în cadrul Liceului Teoretic „Panait Cerna” Brăila, iar a doua în cadrul Școlii Postliceale Sanitare ”Doctor Luca” Brăila sau în cadrul Colegiului Național „Ana Aslan” Brăila.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata A. C. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, în cadrul Școlii Postliceale Sanitare ”Doctor Luca” Brăila sau în cadrul Colegiului Național „Nicolae Bălcescu” Brăila.

Dispune restituirea, din suma de 215.100 lei ridicată de la inculpata B. A. și consemnată la bancă, către persoanele de la care a primit bani, valori sau orice alte bunuri, a sumelor de bani cuprinse între 6 lei și 500 lei.

Dispune restituirea, din suma de 32.300 lei ridicată de la inculpata Ț. R. și consemnată la bancă, către persoanele de la care a primit bani, valori sau orice alte bunuri, a sumelor de bani cuprinse între 5 lei și 100 euro.

Dispune restituirea, din suma de 1.250 lei ridicată de la inculpata A. C. și consemnată la bancă, către persoanele de la care a primit bani, valori sau orice alte bunuri, a sumelor de bani cuprinse între 100 lei și 200 lei.

Obligă inculpatele B. A. și Ț. R. la plata sumei de câte 7.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, iar pe inculpata A. C. la plata sumei de 1.150 lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpatele au fost trimise în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați la data de 27 aprilie 2016 (comunicat 606/VIII/3 din 3 mai 2016).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Magdalena Sărsan

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD