Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Mircea Ionescu Quintus: Am dat declarații și nu note informative la securitate


15 august 2006 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Luni, 14 august 2006, Mircea Ionescu Quintus, presedintele de onoare al Partidului Național Liberal, a demisionat din functie, potrivit hotnews.com.

Demersul, catalogat de către Varujan Vosganian, purtatorul de cuvant al PNL, drept „un gest de demnitate”, s-a produs in contextul deciziei Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii din 2000 potrivit căreia Mircea Ionescu Quintus a colaborat cu fosta securitate. Desi in urma acestei decizii Mircea Ionescu Quintus a actionat in judecata CNSAS și a obtinut castig de cauza in baza unui viciu de procedura, situatia a fost readusa in actualitate prin declaratiile din data de 14 august 2006 ale lui Ticu Dumitrescu, membru CNSAS, potrivit cărora președintele de onoare al PNL ar fi semnat peste 188 de note informative adresate fostei securitati.

Mircea Ionescu Quintus: „Mi-am prezentat demisia de onoare pentru ca partidul sa nu fie tarat intr-un caz care este deja lamurit, ca sa nu se mai faca discutie in legatura cu treaba aceasta. Din cauza ca se mai incearca redeschiderea unui caz care nu mai poate fi redeschis, dar dezbaterile acestea afecteaza credibilitatea partidului. (…) Am dat declaratii si nu note informative la securitate. (…) Nu mi-a fost usor sa fac acest gest dupa ce de 70 de ani am ramas in acest partid.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică