« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

DELOITTE NextGen Survey 2017: Următoarea generație de proprietari anticipează schimbări majore ale modelului de business, dar îi lipsesc competențele
22.05.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Corporate, Internațional, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Următoarea generație de proprietari de afaceri se așteaptă la schimbări majore ale modelului de business, dar îi lipsesc competențele.

Peste 25% dintre succesorii afacerilor cred că vor pierde cote de piață în favoarea noilor intrați.

46% dintre reprezentanții viitorilor proprietari de afaceri se așteaptă la schimbări majore ale modelului de business în piețe în care operează în următorii doi-trei ani, iar 27% se așteaptă, de asemenea, să piardă cotă de piață în favoarea noilor intrați, arată studiul Deloitte NextGen 2017.

Pentru realizarea studiului, Deloitte a vorbit cu 268 de companii deținute de familii despre schimbări specifice precum succesiunea și creșterea, strategia și viteza cu care piețele se schimbă în zilele noastre.

Mennolt Beelen, lider EMEA Family Business la Deloitte.“Economia globală se schimbă rapid și fundamental datorită vitezei exponențiale a transformării în infrastructura digitală, printre altele. Mai rapid ca oricând, trecutul este lăsat în urmă- o tendință care, în percepția multora, merge împotriva tradiției afacerilor de familie. De aceea, mai ales acum, e important să îi ascultăm pe liderii viitorului.”

Alina Mirea, partener Deloitte România: “Ne despărțim de trecut mai repede ca niciodată. Business-ul zilelor noastre are legătură cu agilitatea, inovația și digitalizarea. Tot ce știam până acum se schimbă. Afacerile de familie trebuie să se schimbe, iar asta intră în responsabilitatea generației viitoare.

Generația următoare de lideri ai companiilor deținute de familii afirmă că este pregătită să anticipeze schimbări în modelele de business.

Studiul Deloitte arată că aceștia au o imagine clară în legătură cu direcția în care industria lor se mișcă și că înțeleg natura forțelor care conduc la schimbare, atât cele din piață cât și din propria companie. Aceștia indică două mari provocări: structura leadership-ului gravitează prea mult în jurul managementului și lipsa de competențe în rândul angajaților care îi împiedică să performeze într-un mediu în care lucrurile se schimbă (17% nu au competențe, iar 35% le au doar parțial).

Potrivit generației următoare, cel mai mare factor de transformare pentru afacerile de familie nu este perturbarea pieței (20%), ci provocările generate de relațiile de familie (24%). Succesiunea este privită drept cel mai mare factor transformator de către 14% dintre intervievați. 73% dintre respondenți arată că succesiunea reprezintă un moment natural în cadrul transformării.

Generația următoare este mai conștientă de sensul și efectul transformării decât generația anterioară. Respondenții au indicat că cel mai mare avantaj al afacerilor de familie în perioade de transformare este acela că sunt rapide și agile, comparativ cu alte organizații.

Studiul NextGen 2017 este o inițiativă a Deloitte,  parte a Deloitte Private- o inițiativă de business care se adresează companiilor cu acționariat privat, afacerilor de familie și viitoarei generații de business- și a fost condusă pe bază de interviuri avute cu 268 de succesori ai companiilor deținute de familii din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa). Teme precum succesiunea, inovația, creșterea și strategia au fost subiecte ale interviului. Studiul s-a desfășurat din ianuarie până în aprilie 2017.

Studiul complet este disponibil aici.

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD