Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DIICOT. Evaziune fiscală, spălare de bani. Percheziții domiciliare


24 mai 2017 | Anamaria Magdalena SĂRSAN

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Magdalena Sărsan

Magdalena Sărsan

DIICOT. Evaziune fiscală, spălare de bani. Percheziții domiciliare.

La data de 23 mai 2017, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat 13 percheziții domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov si  Dâmbovița, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna septembrie 2012, suspectul D. F. împreună cu suspecţii M.F. şi N. C.-C., a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat ce a acționat coordonat până în luna ianuarie 2015, si care a avut  ca scop diminuarea frauduloasă a obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, prin înregistrarea în contabilitatea unor societăţi comerciale beneficiare, de operaţiuni fictive de prestări servicii în domeniul construcţii şi construcţii-montaj reţele şi instalaţii electrice.

În lanţul evazionist au fost folosite mai multe societăţi comerciale cu un comportament fiscal disimulat de tip fantomă iar sumele de bani provenite de la firmele beneficiare au fost transferate succesiv prin conturile respectivelor societăţi şi retrase în numerar de către suspectul D. F., fiind astfel ulterior supuse unui mecanism infracţional de  spălare.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că suspectul D. F. a condus şi coordonat în fapt societăţile susmenționate cu comportament fiscal neadecvat şi a furnizat administratorilor unor societăţi comerciale  facturi fiscale în care au fost înscrise prestări servicii în domeniul  construcţii, activităţi neprestate  în realitate, însă care au fost înregistrate în contabilitatea acestor societăţi comerciale, generând astfel majorarea artificială a TVA deductibilă şi diminuarea masei impozabile la calculul impozitului pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 15.141.520 lei.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii.

La sediul DIICOT- Structura Centrală au fost aduse în vederea audierii un număr de 9 suspecţi.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

:: sursa: www.diicot.ro

Magdalena Sărsan

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii