Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Ecaterina Milica Dobrotă: La baza acestei prevederi a fost chiar o cesiune
28.05.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Achiziții publice, Content, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Ecaterina Milica Dobrotă, Vicepreşedinte AEXA, s-a referit, în cadrul dezbaterii Capcana achizițiilor publice: MODIFICAREA CONTRACTULUIediția 136, organizată de Societatea de Științe Juridice, la rațiunea din spatele art. 221 din Legea 98/2016.

Ecaterina Milica Dobrotă: „La baza acestei prevederi a fost chiar o cesiune. Textul din Directivă este preluat întocmai din cauza Pressetext, unde Agenția de presă austriacă și-a înființat o filială căreia i-a cedat în totalitate execuția contractului, dar acolo APA, Agenția de presă o controla în totalitate. Aici este baza acestui articol. Dar ce este interesant, în concluzii la această cauză s-a atras atenția asupra acțiunilor în timp, ce se va întâmpla dacă APA își va vinde acțiunile pe care le deține asupra filialei, în timp nu va mai avea control. Își înființase filiala, avea control total asupra ei, filiala îi raporta beneficiile, pierderile, toată activitatea financiară, patrimoniul era controlat de către firma-mamă și s-a pus problema – în timp dacă și-ar vinde acțiunile ce se va întâmpla? Mai putem accepta o astfel de modificare? De fapt o schimbare a contractantului? Că și aici și în Directivă și desigur în cauză, se spune: noul contractant să îndeplinească în totalitate condițiile inițiale în care s-a încheiat contractul cu executantul după derularea procedurii.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti