Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Ecaterina Milica Dobrotă: La baza acestei prevederi a fost chiar o cesiune


28 mai 2017 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ecaterina Milica Dobrotă, Vicepreşedinte AEXA, s-a referit, în cadrul dezbaterii Capcana achizițiilor publice: MODIFICAREA CONTRACTULUIediția 136, organizată de Societatea de Științe Juridice, la rațiunea din spatele art. 221 din Legea 98/2016.

Ecaterina Milica Dobrotă: „La baza acestei prevederi a fost chiar o cesiune. Textul din Directivă este preluat întocmai din cauza Pressetext, unde Agenția de presă austriacă și-a înființat o filială căreia i-a cedat în totalitate execuția contractului, dar acolo APA, Agenția de presă o controla în totalitate. Aici este baza acestui articol. Dar ce este interesant, în concluzii la această cauză s-a atras atenția asupra acțiunilor în timp, ce se va întâmpla dacă APA își va vinde acțiunile pe care le deține asupra filialei, în timp nu va mai avea control. Își înființase filiala, avea control total asupra ei, filiala îi raporta beneficiile, pierderile, toată activitatea financiară, patrimoniul era controlat de către firma-mamă și s-a pus problema – în timp dacă și-ar vinde acțiunile ce se va întâmpla? Mai putem accepta o astfel de modificare? De fapt o schimbare a contractantului? Că și aici și în Directivă și desigur în cauză, se spune: noul contractant să îndeplinească în totalitate condițiile inițiale în care s-a încheiat contractul cu executantul după derularea procedurii.”

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii