Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CE a primit autorizare să negocieze cu Marea Britanie ref. Brexit

25.05.2017 | JURIDICE.ro
Newsletter
Instagram
Facebook

Luni, 22 mai 2017, Comisia Europeană a primit autorizare din partea Consiliului Uniunii Europene pentru începerea negocierilor cu Marea Britanie cu privire la părăsirea de către aceasta a Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al CE.

Tot în data de 22 mai 2017, a fost adoptat primul set de directive de negociere care vizează prioritățile primei etape de negocieri care va aborda trei priorități principale:
– protejarea statutului și a drepturilor cetățenilor – ale cetățenilor UE27 din Marea Britanie și ale cetățenilor britanici din țările UE27 –, precum și ale familiilor acestora;
– stabilirea unui acord cu privire la principiile de reglementare financiară a obligațiilor care îi revin Marii Britanii în calitate de stat membru al UE;
– stabilirea unor prevederi care vizează noile frontiere externe ale UE, inclusiv protejarea Acordului din Vinerea Mare, precum și identificarea de soluții creative pentru evitarea instituirii unei frontiere strict controlate în Irlanda, ca insulă; temele de negociere includ modalități practice pentru soluționarea litigiilor și guvernanța acordului de retragere.

Negocierile propriu-zise vor începe la momentul la care Marea Britanie va considera că este pregătită.

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate