Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Mihai Drăguțescu: Nu avem jurisprudență, avem cazul…
27.05.2017 | Andreea LUPU

Secţiuni: Achiziții publice, Content, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. Mihai Drăguțescu, Președinte Secția a II-a, Contencios Administrativ și Fiscal, TRIBUNALUL BUCUREȘTI, s-a referit, în cadrul dezbaterii Capcana achizițiilor publice: MODIFICAREA CONTRACTULUIediția 136, organizată de Societatea de Științe Juridice, la jurisprudența privind Legea 98/2016.

Mihai Drăguțescu: „Nu există o jurisprudență pe care o putem identifica, poate sunt soluții izolate. Mie mi se pare că reflectă într-un fel și modul în care a evoluat reglementarea și modalitatea în care a fost pusă în practică. Se vede și la nivel european că ele sunt rezultatul atât al unei experiențe și a unei dorințe de a legifera care se bazează să spunem așa pe un «experiment», gândim instituția că va funcționa în felul următor, apoi jurisprudența ne împinge spre diferite situații și pe baza jurisprudenței din nou reglementăm. Așa pare că s-a desfășurat reglementarea în domeniul achizițiilor publice, cel puțin în această materie. Nu avem jurisprudență, avem cazul Pressetext în care au sintetizat ideile care au legătură cu modificarea substanțială a contractului. Până la modificare, într-adevăr trebuie să privim cadrul general. Adică procedura de achiziții publice presupune o competiție. Presupune niște fonduri și un scop: dorim să desfășurăm o anumită activitate, să achiziționăm anumite bunuri. Fondurile puse la dispoziție sunt fonduri publice. Este extrem de important acest lucru, pentru că statisticile Uniunii spun că este vorba de sume foarte mari, PIB-ul întregii Uniuni care se alocă achizițiilor publice e undeva 16 până în 20%.”

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti