Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Comentariul DELOITTE privind noul standard internațional de raportare financiară pentru societățile de asigurare


25 mai 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Francesco Nagari, lider global IFRS în domeniul asigurărilor la Deloitte: “Publicarea IFRS 17 marchează o schimbare unică în contabilizarea polițelor de asigurare. Noile reglementări au scopul de a aduce mai multă transparență în raportarea financiară într-o industrie ale căror conturi au fost adeseori etichetate drept netransparente și,în același timp, complicate. Un singur limbaj contabil pentru asigurători ar trebui să îmbunătățească comparabilitatea în țări în care, la acest moment, practicile naționale nu sunt uniform aplicate.

Vor fi necesare eforturi substanțiale pentru a implementa IFRS 17. Evaluarea datoriilor din asigurare va reflecta rata dobânzilor de piață și impactul asupra beneficiilor garantate ale asiguraților. Veniturile din polițele de asigurare vor fi raportate sistematic pe perioada acoperirii contractuale. Profitul aferent perioadei de acoperire rămase va fi raportat, în mod explicit, drept o componentă a datoriilor din asigurare.

Petr Pruner, partener Deloitte România, a adăugat: “Deloitte estimează că implementarea cerințelor noului standard IFRS 17 va conduce la schimbări majore cu privire la procesele actuariale și de raportare financiară ale companiilor de asigurare și asupra sistemelor și datelor acestora. Acest efort va genera, cel mai probabil, costuri de implementare pentru mulți asigurători, similare cu cele survenite în Uniunea Europeană odată cu adoptarea reglementări lor Solvency II- estimate a fi între trei și patru miliarde de Euro pentru asigurătorii din UE*.

Acest efort va fi mai mare pentru asiguratorii de viață decât pentru cei generali. Acoperirea pe termen lung aferentă polițelor de asigurare de viață precum si prezența tot mai mare a opțiunilor și beneficiilor garantate în cadrul polițelor de asigurare de viață vor necesita un set mai detaliat de date contabile și actuariale.


*Potrivit estimărilor Comisiei Europene, costul net de implementare a reglementărilor Solvency II pentru întreaga industrie de asigurări din UE a fost estimat la aproximativ 3-4 miliarde Euro.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii