Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Comentariul DELOITTE privind noul standard internațional de raportare financiară pentru societățile de asigurare
25.05.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Asigurări, Content, Corporate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Francesco Nagari, lider global IFRS în domeniul asigurărilor la Deloitte: “Publicarea IFRS 17 marchează o schimbare unică în contabilizarea polițelor de asigurare. Noile reglementări au scopul de a aduce mai multă transparență în raportarea financiară într-o industrie ale căror conturi au fost adeseori etichetate drept netransparente și,în același timp, complicate. Un singur limbaj contabil pentru asigurători ar trebui să îmbunătățească comparabilitatea în țări în care, la acest moment, practicile naționale nu sunt uniform aplicate.

Vor fi necesare eforturi substanțiale pentru a implementa IFRS 17. Evaluarea datoriilor din asigurare va reflecta rata dobânzilor de piață și impactul asupra beneficiilor garantate ale asiguraților. Veniturile din polițele de asigurare vor fi raportate sistematic pe perioada acoperirii contractuale. Profitul aferent perioadei de acoperire rămase va fi raportat, în mod explicit, drept o componentă a datoriilor din asigurare.

Petr Pruner, partener Deloitte România, a adăugat: “Deloitte estimează că implementarea cerințelor noului standard IFRS 17 va conduce la schimbări majore cu privire la procesele actuariale și de raportare financiară ale companiilor de asigurare și asupra sistemelor și datelor acestora. Acest efort va genera, cel mai probabil, costuri de implementare pentru mulți asigurători, similare cu cele survenite în Uniunea Europeană odată cu adoptarea reglementări lor Solvency II- estimate a fi între trei și patru miliarde de Euro pentru asigurătorii din UE*.

Acest efort va fi mai mare pentru asiguratorii de viață decât pentru cei generali. Acoperirea pe termen lung aferentă polițelor de asigurare de viață precum si prezența tot mai mare a opțiunilor și beneficiilor garantate în cadrul polițelor de asigurare de viață vor necesita un set mai detaliat de date contabile și actuariale.


*Potrivit estimărilor Comisiei Europene, costul net de implementare a reglementărilor Solvency II pentru întreaga industrie de asigurări din UE a fost estimat la aproximativ 3-4 miliarde Euro.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti